Новини

Lexus представив нові позашляховики GX і TX

Бренд Lexus представив дві новинки – покоління позашляховика GX і кросовер під назвою TX. Компанія Lexus, що входить до концерну Toyota, презентувала ці моделі, повідомляє прес-служба автоконцерну.

Lexus GX – це варіант автомобіля Toyota Land Cruiser Prado з преміальним характером. Однак цього разу саме новий Lexus GX був показаний першим. Автомобіль отримав оновлений екстер’єр з більш виразними лініями, які надають йому вигляд робустності.

фото: global.toyota

Нова модель Lexus GX була розроблена з фокусом на бездоріжжя. Це підтверджує використання позашляхових шин з діаметром 33 дюйми, які монтувалися на 18-дюймових колесних дисках. Крім цього, доступні й інші варіанти з дисками розмірами 20 і 22 дюйми.

фото: global.toyota

Новий Lexus GX побудований на платформі, яку використовують також моделі Lexus LX і Toyota Land Cruiser 300. Однак особливість нового шасі полягає в появі задньої підвіски замість жорсткого мосту. При цьому автомобіль зберігає рамну конструкцію та постійний повний привід з центральним диференціалом Torsen.

фото: global.toyota

Від атмосферного двигуна V8 в новому Lexus GX перейшли до турбованого 3,4-літрового двигуна V6 потужністю 354 кінських сил, який вже використовується в моделі Land Cruiser 300. Він поєднується з десятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Також було анонсовано гібридну модифікацію Lexus GX, але деталі щодо її характеристик наразі не розголошуються.

фото: global.toyota

У відмінність від GX, кросовер Lexus TX є абсолютною новинкою для бренду. По суті, це преміальна версія більш доступного Toyota Grand Highlander. Ця модель була розроблена спеціально для Північноамериканського ринку і буде виготовлятися на заводі в штаті Індіана.

фото: global.toyota

Lexus TX – найбільший автомобіль з п’ятьма дверима в історії бренду, його довжина складає 5 метрів і 16 сантиметрів, а розмір колесних дисків розпочинається з 20 дюймів в базовій версії і досягає 22 дюймів у інших варіантах. Стандартно автомобіль оснащується трьома рядами сидінь.

фото: global.toyota

Базова версія TX має передній привід і 2,4-літровий турбований двигун потужністю 279 кінських сил. Опціонально доступний повний привід з цим двигуном.

фото: global.toyota

Також є дві гібридні версії TX з повним приводом в базовій комплектації. У першому випадку використовується той же 2,4-літровий двигун, який в поєднанні з електроприводом розвиває 371 кінську силу. На вершині лінійки моделі є гібридна силова установка на основі 3,5-літрового двигуна V6, якої немає в Toyota Grand Highlander. Її потужність становить 412 кінських сил.

фото: global.toyota

Recent Posts

Механік назвав 4 прості перевірки автомобіля, які потрібно регулярно проводити

Відомий американський автомеханік Скотті Кілмер закликав водіїв постійно стежити за технічним станом своїх автомобілів. Серед…

17.05.2024

Які машини пройдуть без поломок 400 000 кілометрів: названо ТОП-10 моделей

Надійність і довговічність завжди є одними з найважливіших якостей при виборі автомобіля. Не секрет, що…

17.05.2024

Навіщо патрульний торкається машини рукою після зупинки: розкрили поліцейський секрет

У США задумалися про дивний жест поліцейських, які зупиняють автомобіль порушника на дорозі. На численних…

17.05.2024

Що буде, якщо ніколи не мити машину: названо небезпечні наслідки

В Україні переважно вважається, що миття машини - справа суто естетична. Мовляв, їздити на брудному…

17.05.2024

Механіки закликали водіїв не кидати машину з повернутими колесами: у чому небезпека

В Україні поширена практика, коли водії автомобілів кидають їх на стоянці з поверненими колесами. Вважається,…

17.05.2024

Чому суди в Україні часто відмовляються штрафувати водіїв за перевищення швидкості

В Україні суди стали частіше відмовляти у штрафах для водіїв за порушення швидкісного режиму. Йдеться…

17.05.2024