Новини

У Renault з’явився новий купеподібний кросовер

Компанія Renault офіційно представила свою нову модель купе-кросовера під назвою Renault Rafale.

Цей автомобіль від французького виробника буде доступний на європейському ринку наступної весни, а його виробництво розпочнеться наприкінці цього року.

Презентація новинки відбулася на авіасалоні в Ле-Буржі, де була відзначена назва моделі, яка походить від гоночного літака, випущеного у 1934 році. Renault Rafale є першою моделлю, розробленою під керівництвом головного дизайнера Жіля Відала і є орієнтиром для майбутніх автомобілів бренду Renault.

Renault Rafale – це п’ятимісний кросовер, який дещо коротший за 3-рядний Escape всього на 1 см. Обидва автомобілі мають багато спільних елементів, таких як платформа CMF-C/D з задньою підвіскою і опціональним повнокерованим шасі, а також однаковий розмір колісної бази – 2738 мм.

Хоча зовнішній вигляд моделей Espace і Rafale відрізняється, внутрішній дизайн їхніх салонів дуже схожий. Вони мають подібний інформаційно-розважальний комплекс з Г-подібними дисплеями розміром 12,3 та 12 дюймів, велику нішу для бездротової зарядки та літакоподібну ручку, розташовану по центру, а також сплюснуте кермо. Опціональні функції включають проекційний дисплей та панорамний дах завдовжки 1,47 метра з можливістю регулювання ступеня прозорості.

Базова версія Renault Rafale буде оснащена гібридною системою E-Tech, яка самозаряджається. Вона має три двигуни, 3-вальну коробку передач і 1,2-літровий турбоагрегат. Максимальна потужність системи становить 200 к.с., привід передній, а запас ходу досягає 1,1 тис. км. Кросовер Renault Rafale має скромну ємність тягового акумулятора 2 кіловат-години та 400-вольтову електросистему. За додаткову плату буде доступний гібрид з потужністю 300 к.с. та електродвигуном на задній осі та повним приводом. Деталі цього варіанту будуть оприлюднені пізніше.

Очікується, що новий Renault Rafale з’явиться на європейському ринку наступної весни, а виробництво цього крос-купе стартує наприкінці 2023 року.

Recent Posts

Не ігноруйте їх: п’ять функцій в автомобілі, які можуть врятувати вам життя

Сучасні автомобілі оснащуються безліччю інноваційних функцій, які не тільки підвищують комфорт і продуктивність, а й…

11.10.2024

Зміни ПДР: експерт розповів, чому важливо вдень вмикати фари

В Україні непомітно для багатьох автомобілістів внесли важливі правки до ПДР. Автор блогу «Авто проект»…

11.10.2024

Втратити права стане простіше: в Україні можуть запровадити новий вид покарання для водіїв

В Україні можуть запровадити штрафні бали для водіїв транспортних засобів як одне з покарань за…

11.10.2024

Негайно перевірте багажник: в Україні почали штрафувати водіїв за одну дрібницю

Багато водіїв забувають, що співробітники поліції, крім іншого, можуть перевірити їхній автомобіль на предмет комплектації…

11.10.2024

Шість запитань, які потрібно поставити продавцю перед купівлею автомобіля з пробігом

Купівля машини з пробігом - це завжди виклик. Саме тому слід завжди ставитися до цього…

11.10.2024

Неприємні запахи в автомобілі: які з них свідчать про серйозні проблеми

Автомобіль, як і будь-який складний механізм, спілкується зі своїм власником через різні сигнали, одним з…

10.10.2024