Новини

Водіїв позбавлятимуть прав і садитимуть у в’язницю за непрацюючу фару

В Україні важливо усвідомлювати значення обов’язкового технічного контролю для автомобілів. За винятком транспортних засобів категорії В, які не використовуються в комерційних цілях, практично всі автомобілі повинні пройти техогляд. Відсутність талона про проходження обов’язкового технічного контролю може мати серйозні наслідки для водіїв. Останнім часом в Україні внесено значні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, які націлені на посилення покарання за недотримання правил проходження техогляду.

Однією з ключових змін є стаття 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, де значно посилено відповідальність за порушення правил проходження техогляду. Наприклад, за керування транспортним засобом з несправним рульовим керуванням або гальмовою системою, несправним зчіпним пристроєм, недостатнім зовнішнім освітленням (особливо вночі) чи іншими несправностями, а також за керування транспортними засобами, що використовуються для перевезення пасажирів, які мають несправності або не відповідають вимогам правил дорожнього руху і технічних стандартів, водіям загрожує вилучення посвідчення водія та накладання штрафу від 850 до 1700 гривень за повторне правопорушення.

Ці штрафні санкції поширюються на водіїв, які керують транспортними засобами, що підлягають обов’язковому технічному контролю, але не пройшли його.

Важкість цих порушень відображається у штрафах від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, вилученні водійського посвідчення на строк від трьох до шести місяців і в деяких випадках навіть арешті на строк від п’яти до десяти діб.

Recent Posts

Найкращі електрокари у 2024 році: названо ТОП-10 моделей

В Україні, як і по всьому світу, спостерігається бум популярності електричних автомобілів. На цьому тлі…

10.05.2024

Як автомобілісту не можна використовувати засоби типу WD-40

Автомобілісти із захопленням сприйняли появу в продажу таких засобів, як WD-40, які відтоді стали невід'ємним…

10.05.2024

Названо 10 найекономічніших нових пікапів у 2024 році

Вважається, що пікапи - автомобілі вкрай "ненажерливі" з точки зору споживання палива. Однак технології не…

10.05.2024

Як уповільнити старіння автомобільних шин: лайфхаки для водіїв

Надійність автомобільних шин вкрай важлива для безпеки руху, тому не можна нехтувати ситуаціями, коли гума…

10.05.2024

5 дешевих іномарок, які рідко ламаються навіть із великим пробігом

При виборі вживаного автомобіля з обмеженим бюджетом завжди важливо звертати увагу на надійність конкретної моделі.…

10.05.2024

Досвідчений механік назвав популярні автомобілі, які краще не купувати

Американський автоблогер і механік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер висловився про популярні сьогодні автомобілі…

10.05.2024