Новини

Водіям назвали одну популярну помилку поліції, через яку суди масово скасовують штрафи

Останнім часом суди стали частіше скасовувати автомобільні штрафи через одну поширену помилку поліції. Як повідомляє «Дорожній адвокат», прецедентом у судовій практиці використовується відсутність цифрового підпису патрульних на наданих відеозаписах про порушення правил дорожнього руху водіями транспортних засобів. Насамперед йдеться про справи за фактом порушення швидкісного режиму.

Про черговий такий випадок розповіли юристи компанії. Як доказ порушення, інспектор надав у суді відеозаписи з пристрою вимірювання швидкості TruCAM. Суд підтвердив факт порушення, але звернув увагу на відсутність цифрового підпису інспектора на записах.

Суд дійшов висновку, що відсутність цифрового підпису робить надані відеозаписи неприпустимими як доказ порушення. У своїй ухвалі суд посилається на невиконання інспектором процедурних вимог, а саме відсутність електронного цифрового підпису на наданих матеріалах.

Постанова Шостого апеляційного адміністративного суду від 09.08.2023 у справі №367/3758/22 наголошує, що відповідальність за дотримання процедур накладення штрафу лежить на інспекторі, і відсутність цифрового підпису робить надані докази неприпустимими.

Цей випадок наголошує на важливості дотримання законних процедур у процесі виявлення та покарання порушень. Водії, які оскаржували штрафи, успішно звільняються від них на підставі недостатньої документації, що наголошує на необхідності ретельного виконання поліцейськими процедурних вимог.

Recent Posts

В Україні обмежать рух позашляховиків: де заборонять їздити джиперам

В Україні найближчим часом з'являться зони, де буде заборонено їздити на позашляховиках. Відповідний законопроєкт №11024…

20.05.2024

Кому з автомобілістів не можна економити на паливі: пояснення механіка

Американський автомеханік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер висловився з приводу економії автомобілістів на паливі.…

20.05.2024

40 тисяч штрафу навіть тверезому: кому з водіїв заборонено сідати за кермо

В Україні зростає кількість порушень ПДР з кожним роком, викликаючи тривогу у правоохоронців. При цьому…

20.05.2024

Як відключити сигналізацію автомобіля без брелока: розкрили секретну кнопку

Ситуація, коли у власному автомобілі раптово спрацьовує сигналізація, а відключити її не вдається через несправність…

20.05.2024

Автомобільна мобілізація: що заборонено робити з машинами з 18 травня

З 18 травня 2024 року набули чинності зміни до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та…

20.05.2024

Злодії навчилися викрадати машини без ключа: як захиститися від зловмисників

Сучасні технології значно спростили життя автовласників, але водночас відкрили нові можливості для зловмисників. Викрадення автомобілів…

19.05.2024