Новини

Українським водіям назвали час, коли потрібно міняти шини на зимові

З настанням холодів та ймовірністю снігопаду українським водіям рекомендують вчасно міняти літні шини на зимові. Цей захід стає особливо важливим, враховуючи можливість утворення ожеледиці та замерзання доріг.

Затримка у заміні літніх шин може призвести до небезпечних ситуацій, оскільки перший снігопад створює непередбачувані умови на дорогах. Часто водії помилково вважають, що зимові шини необхідні лише за наявності снігу чи льоду, і встановлюють їх лише за нижчих температур.

Фактично літня гума при температурі +7°C і нижче втрачає свої характеристики через замерзання, що знижує зчеплення та подвоює гальмівний шлях. Фахівці рекомендують переходити на зимові шини, коли температура опускається нижче за нуль, а максимальна температура тримається на рівні 5-6°C протягом 5-7 днів.

Це забезпечить оптимальні умови для зимової гуми, забезпечуючи хороше зчеплення із дорогою. Рекомендується мати зимові шини на автомобілі до першого снігопаду, щоб гарантувати надійне управління в складних умовах.

Важливо також переконатися, що зимові шини відповідають моделі автомобіля, і вони встановлені на обох осях. Використання різних моделей гуми може призвести до непередбачуваної поведінки автомобіля під час гальмування через відмінності у коефіцієнтах зчеплення.

Нагадуємо, що зимова гума може зноситися при високих температурах, тому рекомендується стежити за її станом і замінювати при необхідності.

Recent Posts

Які кросовери і позашляховики Toyota є найнадійнішими: опубліковано рейтинг

Японський автобренд Toyota за довгі роки на ринку завоював репутацію надійної і довговічної марки машин.…

17.05.2024

Названо ТОП-10 альтернатив Tesla Model Y у 2024 році

Електрокари американської компанії Tesla за останні кілька років стали справжніми іконами автомобільної індустрії. Винятком не…

17.05.2024

Чому деякі водії зберігають ключі від автомобіля біля свого ліжка

В умовах зростаючої злочинності та почастішання випадків викрадення автомобілів, власники транспортних засобів вдаються до різних…

17.05.2024

Механік назвав 4 прості перевірки автомобіля, які потрібно регулярно проводити

Відомий американський автомеханік Скотті Кілмер закликав водіїв постійно стежити за технічним станом своїх автомобілів. Серед…

17.05.2024

Які машини пройдуть без поломок 400 000 кілометрів: названо ТОП-10 моделей

Надійність і довговічність завжди є одними з найважливіших якостей при виборі автомобіля. Не секрет, що…

17.05.2024

Навіщо патрульний торкається машини рукою після зупинки: розкрили поліцейський секрет

У США задумалися про дивний жест поліцейських, які зупиняють автомобіль порушника на дорозі. На численних…

17.05.2024