Новини

Де в Україні заливають сурогат замість бензину: названо мережі АЗС, які найбільше “проштрафилися”

Вічна суперечка про якість палива на АЗС незмінно хвилює серця автолюбителів, і останні дослідження тільки підігрівають дебати. Інститут споживчої експертизи опублікував дані, які демонструють проблематику торгівлі сурогату за конкретними мережами.

Попри зниження кількості фальшивого пального загалом на ринку, проблема все ще залишається злободенною, особливо для жителів невеликих міст. Експерти виявили кілька мереж, зокрема ANP і AVIAS, які стоять за виробництвом контрафактного бензину класу А-95. Під час дослідження було виявлено, що деякі з цих мереж припускаються серйозних порушень стандартів якості, що становить загрозу не тільки для автомобілів, а й для здоров’я водіїв і пішоходів.

Наприклад, бензин від KRAFT і Dnipro OIL GROUP виявлено з надлишковим вмістом сірки і бензолу, що може призвести до серйозних проблем з двигуном і здоров’ям. Рівні перевищують допустимі норми в рази, що вказує на серйозні порушення у виробничих процесах і контролі якості.

Незважаючи на ці лякаючі відкриття, експерти відзначають позитивний тренд – зменшення поставок контрафактного пального на ринку. Це пов’язано з руйнуванням деяких міні-рафінерій і переходом мереж на імпортне пальне. Однак малі регіональні мережі залишаються основними постачальниками контрафактного пального, що становить ризик для автолюбителів у цих районах.

У світлі цих подій, споживачі повинні залишатися пильними та поінформованими. Регулярне відвідування надійних АЗС стає необхідністю для забезпечення безпеки автомобілів і здоров’я водіїв.

Recent Posts

Названо 10 кросоверів з пробігом, які майже неможливо продати

Кросовери сьогодні на піку популярності в Україні, проте є моделі, які продати на вторинному ринку…

09.05.2024

Яким гібридним авто віддають перевагу українці: названо найпопулярніші моделі

В Україні стрімко набирають популярність автомобілі з гібридними силовими установками. Як повідомляє асоціація Укравтопром, у…

09.05.2024

Як розпізнати машину після ДТП: назвали ключові ознаки

Купівля вживаного автомобіля завжди пов'язана з цілою низкою ризиків. Серед таких і ймовірність придбання так…

09.05.2024

Чому довго сидіти за кермом небезпечно: як водієві убезпечити себе

Тривале перебування людини за кермом автомобіля може бути небезпечним, попереджають медики. Як зазначив лікар-уролог Андрій…

09.05.2024

Чому водіям не можна натискати лівою ногою на педаль гальма: 4 вагомі причини

Перехід з автомобіля з механічною трансмісією на машину з "автоматом" завжди стає викликом для будь-якого…

09.05.2024

Водіїв попередили про серйозну небезпеку під час паркування авто

Останні дослідження показують, що автомобілісти все частіше пошкоджують свої машини під час паркування, хоча ще…

09.05.2024