Новини

Водіям розповіли, чи потрібна обкатка сучасним шинам

Обкатка сучасних автомобільних шин є важливим етапом їх використання, незважаючи на те, що сучасні технології виробництва роблять їх уже оптимальними для використання без попередньої обкатки. Ось кілька причин, чому обкатка все ж таки рекомендується:

Зняття залишків мастила: У процесі виробництва шини можуть бути вкриті шаром мастила або оливи, що може знизити їхнє зчеплення з дорогою. Обкатка допомагає видалити ці залишки мастила, що покращує зчеплення шин з дорогою.

Зміцнення з’єднань: Обкатка допомагає міцніше з’єднати шари шини між собою. Це робить шину більш стійкою і підвищує її довговічність.

Максимальне зчеплення: Обкатка також сприяє максимальному зчепленню протектора шини з дорогою, що підвищує безпеку керування та зменшує ризик заносу або пробуксовки.

Рекомендований спосіб обкатки шин полягає в подоланні відстані приблизно 200-300 км за швидкості не більше 100-120 км/год. Важливо уникати різких гальмувань, прискорень і поворотів під час обкатки, щоб уникнути зайвого спрацьовування шин.

Щодо змішування діагональних і радіальних шин на різні осі автомобіля слід зазначити, що це не рекомендується. Сучасні автомобілі розроблено з урахуванням певних характеристик шин, і змішування різних типів шин може призвести до невідповідності вимогам виробника і негативно позначитися на керованості та безпеці автомобіля.

Таким чином, хоча сучасні шини не вимагають обкатки в тому самому обсязі, що й раніше, проведення цього процесу все ж таки рекомендується для оптимальної продуктивності та безпеки автомобіля.

Recent Posts

10 найнадійніших японських кросоверів і позашляховиків останнього десятиліття

Японські автомобілі завжди славилися своєю надійністю, якістю збірки і довговічністю. Кросовери та позашляховики від японських…

01.07.2024

Як легко і швидко охолодити сидіння і кермо в автомобілі: літній лайфхак для водія

Літній сезон приносить із собою безліч радощів, але також і проблеми, пов'язані з високими температурами.…

01.07.2024

Назвали 10 найбільш успішних моделей в історії Honda

Японський автовиробник Honda колись був лише невеликим регіональним гравцем на ринку, але зміг перетворитися на…

01.07.2024

Скриплять двірники в автомобілі: шість способів позбутися неприємного звуку

Згодом склоочисники в автомобілі починають видавати неприємний звук, який не тільки дратує, а й сигналізує…

01.07.2024

Автомобільні відеореєстратори зможуть визначати п’яних водіїв

Група австралійських учених під керівництвом Едіт Коуен почали розробляти автомобільну технологію, яка в перспективі може…

01.07.2024

Вчетверо небезпечніше нетверезого водіння: яку несправність не можна запускати в автомобілі

Британська компанія Halfords провела власне дослідження, в рамках якого з'ясувала, що експлуатація автомобілів зі зношеними…

01.07.2024