Categories: Новини

На дорогах готують масові перевірки

Зняття заборони на планові перевірки перевізників допоможе значно знизити кількість ДТП, стверджують в «Укртрансбезпеці».

Кілька років тому в Україні ввели тимчасову заборону на планові перевірки суб’єктів господарювання, які займаються перевезеннями людей і вантажів. Передбачалося, що це допоможе пожвавити ринок перевізників. В принципі, так і вийшло. Правда, виник «побічний ефект» – збільшилася кількість ДТП за участю «маршруток», повідомляє autonews.ua.

Багато перевізників скористалися моментом, і перестали дотримуватися автомобільного законодавства. Чому? Просто їм не загрожували штрафи й адміністративна відповідальність.

Перевірки експертів «Укртрансбезпеки», проведені за кілька останніх місяців, виявили численні порушення. Наприклад, водії стали рідко проходить медогляд, а машини – техогляд.

За останні 2-3 тижні в Україні сталося кілька великих ДТП за участю пасажирських мікроавтобусів, в яких загинуло багато людей. Відразу після цього почалися перевірки перевізників, які виявили численні порушення.

Recent Posts

Українцям стало складніше отримати водійські права: які вимоги для кандидатів

В Україні посилили вимоги до кандидатів на отримання водійського посвідчення. Нові зміни спрямовані на забезпечення…

21.10.2024

В Україні скасовують автомобільні штрафи через одну формальність: що потрібно знати водіям

Автомобільні штрафи є найпоширенішим покаранням для українських водіїв-порушників ПДР. Виписати стягнення можуть практично кожному автомобілісту,…

21.10.2024

Навіщо досвідчені водії додають соду в антифриз автомобіля

Охолоджувальна рідина вкрай важлива для підтримки працездатності сучасного автомобіля. Водночас нерідко водії стикаються з ризиками…

21.10.2024

Як перемикати передачі на «механіці», щоб економити паливо

Багато хто знає, що однією з переваг механічної трансмісії над «автоматом» є можливість економити паливо.…

20.10.2024

Найкращі суперкари: шість найшвидших моделей, коли-небудь вироблених

Суперкари - це автомобілі, які створені для того, щоб кидати виклик звичним умовам їзди. Для…

20.10.2024

Блогерка розкрила водіям революційний метод боротьби із запотіванням вікон в автомобілі

Популярний автомобільний TikTok-блогер Ліанна поділилася зі своїми передплатниками революційним методом боротьби із запотіванням вікон в…

20.10.2024