Новини

Розкрито секрет довговічності автомобіля, який проїхав понад 5 млн кілометрів

Сучасні автомобілі часто викликають питання щодо надійності та доцільності подальшої експлуатації вже після 300-400 тисяч кілометрів пробігу. На цьому тлі важко уявити, що в цьому світі є моделі, які здатні проїхати 5 мільйонів кілометрів і більше.

Про такий видатний автомобіль пише Motorbiscuit. Повідомляється, що її власником був американець Ірв Гордон, який до 1966 року навіть не чув про існування такої марки як Volvo. Саме тоді рекламу спортивного купе спортивного купе Volvo P1800S у журналі Car and Driver 25-річному автолюбителю показав його друг. Молодий хлопець залишився вражений зовнішнім виглядом машини і одразу ж вирушив до автосалону. За словами Гордона, вперше сівши за кермо цього автомобіля, він більше не хотів з нього виходити. Покупка обійшлася йому в 3695 доларів, хоча, за словами американця, машина їздила на всі 10 тисяч.

Протягом наступних 35 років Ірвінг проїжджав щодня на своєму улюбленому Volvo не менше 200 кілометрів. Коли американець побив світовий рекорд із найбільшого пробігу на персональному авто, проїхавши 2,7 мільйона кілометрів, йому зателефонували з Volvo. У компанії навіть умовили чоловіка знятися для реклами бренду. Але на цьому Гордон не зупинився і продовжив щодня їздити Америкою на своєму купе, а потім почав об’їжджати на ньому Європу. “Я просто так чудово провів час, і все тому, що я купив цю машину”, – зізнався чоловік, коли подолав позначку в 5 мільйонів кілометрів пробігу.

Гордон помер 2018 року у віці 77 років. У чому був його секрет? Як хороший учитель природознавства, він прочитав підручник. У даному випадку це було керівництво з експлуатації. Він сумлінно міняв моторне мастило у своєму Volvo кожні 5000 кілометрів і трансмісійну рідину кожні 40 000 кілометрів. При цьому Ірв завжди відрізнявся акуратністю водіння і ніколи не був нерозважливим.

Recent Posts

40 тисяч штрафу навіть тверезому: кому з водіїв заборонено сідати за кермо

В Україні зростає кількість порушень ПДР з кожним роком, викликаючи тривогу у правоохоронців. При цьому…

20.05.2024

Як відключити сигналізацію автомобіля без брелока: розкрили секретну кнопку

Ситуація, коли у власному автомобілі раптово спрацьовує сигналізація, а відключити її не вдається через несправність…

20.05.2024

Автомобільна мобілізація: що заборонено робити з машинами з 18 травня

З 18 травня 2024 року набули чинності зміни до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та…

20.05.2024

Злодії навчилися викрадати машини без ключа: як захиститися від зловмисників

Сучасні технології значно спростили життя автовласників, але водночас відкрили нові можливості для зловмисників. Викрадення автомобілів…

19.05.2024

Найшвидші та недорогі кросовери: ТОП-9 моделей

Якщо ви шукаєте швидкий і потужний позашляховик, але хочете вкластися в бюджет до 50 000…

19.05.2024

Навіщо водії засовують ключі від авто в пачці з-під чіпсів: дивний, але дієвий лайфхак

Власники автомобілів, прагнучи захистити свої транспортні засоби від викрадень, знаходять все більш винахідливі способи. Один…

19.05.2024