Categories: Новини

95% автобусів і тролейбусів в Україні експлуатуються понад 20 років

Необмежений строк експлуатації громадського транспорту призводить до небезпеки на українських дорогах. За офіційними даними, майже 95% автобусів і тролейбусів в Україні на ходу більше 20 років. Про це у своєму блозі на сайті ЛІГА.net написав прес-секретар Корпорації «Богдан» Сергій Красуля.

Зношений транспорт не тільки некомфортний для пасажирів, а й наражає людей на небезпеку. Тільки у 2017 році в Україні сталося понад 2,5 тисяч дорожньо-транспортних пригод за участі громадського транспорту. Головна причина – аварійність.

«Аби підвищити безпеку на українських дорогах потрібно почати із законодавчого закріплення безпекових стандартів у громадському транспорті, заборонивши аварійним автобусам виходити на маршрути. Треба чітко прописати строки експлуатації громадського транспорту, які не повинні перевищувати 8-10 років. Також важливо скасувати заборону на перевірки перевізників, взявши під контроль транспортні організації», – зауважили у «Богдані».

Нагадаємо, що навесні працівники Луцького «Автоскладального заводу №1» АТ «АК «Богдан Моторс» зверталися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням обмежити закупівлі вживаного громадського транспорту з Європи. Трудовий колектив підприємства наголошував на неприпустимості закупівлі списаного громадського транспорту за державні кошти, оскільки така техніка вже не перебуває на гарантії виробника і несе підвищену аварійну загрозу для пасажирів. Корпорація «Богдан» також закликала Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана змінити підхід до закупівлі громадського транспорту в українських містах та підтримати вітчизняне машинобудування.

Recent Posts

Як захистити машину від палючого сонця: 4 поради від експертів

Захист автомобіля від сонячних променів не тільки зберігає його зовнішній вигляд, а й подовжує термін…

02.05.2024

Як захистити автомобіль від наслідків весни: водіям розповіли про головні загрози

Весна - час, коли природа прокидається, але це також період, коли ваш автомобіль може піддаватися…

02.05.2024

Найкращі універсали з пробігом: ТОП-10 моделей за 500 000 гривень

Якщо ви шукаєте надійний і практичний автомобіль-універсал, але хочете заощадити гроші, зверніть увагу на старі…

02.05.2024

Механік розповів, який індикатор в автомобілі категорично не можна ігнорувати

Відомий автоблогер і механік на ім'я Крейг поділився з водіями важливим спостереженням щодо експлуатації автомобілів.…

02.05.2024

5 найдоступніших кросоверів Chevrolet з найвищим рейтингом безпеки

Кросовери стають дедалі популярнішим вибором серед автолюбителів, і Chevrolet пропонує широкий асортимент надійних, безпечних та…

02.05.2024

Коли використовувати круїз-контроль в автомобілі може бути небезпечно

Круїз-контроль - це важлива функція, яка може забезпечити комфорт і безпеку під час довгих поїздок.…

02.05.2024