Новини

8 головних правил, які рятують водіїв від штрафу в Україні

В Україні водіям важливо не тільки вміти правильно керувати транспортним засобом, а й володіти знаннями ПДР, а також навичками, які дозволяють не допускати їх порушення. Видання “Твоя МАШИНА” звертає увагу на низку правил, які часто рятують від автомобільного штрафу.

Дотримуйтеся правил швидкості та дистанції: Стеження за швидкісним режимом і своїм становищем у дорожньому потоці, а також дорожніми покажчиками, що встановлюють відповідні вимоги, є вкрай важливим для безпечної їзди як містом, так і за його межами.

Не використовуйте мобільний телефон за кермом: Важливо відмовитися не тільки від телефонних розмов у процесі керування транспортним засобом, а й у принципі використання смартфона, а також інших гаджетів. Секундна втрата концентрації може призвести не тільки до штрафу, а й до трагічних наслідків.

Перевірте технічний стан автомобіля: Обов’язок регулярного стеження за справністю будь-якої машини, згідно з ПДР, лежить на її водієві. Заборонено сідати за кермо авто, яке має несправні гальма, систему освітлення, пошкоджені або зношені шини, а також інші важливі проблеми технічного характеру.

Проходьте періодичні техогляди та оформлюйте страховку: Регулярні обстеження автомобіля фахівцями, а також оновлення страхового поліса дасть змогу водієві уникнути проблем у майбутньому та почуватися впевненіше за кермом.

Використовуйте ремінь безпеки: За ігнорування цього правила також передбачена відповідальність, але, як часто буває, це більше потрібно самому водієві та його пасажирам, оскільки в екстреній ситуації може врятувати життя.

Дотримуйтесь правил паркування: Завжди потрібно уважно стежити за тим, де і як залишаєте своє авто. Іноді можна не помітити, що в конкретному місці паркування заборонене або містить важливі обмеження.

Звертайтеся з повагою до поліцейських: Іноді водії вважають, що з патрульними можна спілкуватися у вільній формі, оскільки інспектори скуті у своїй діяльності посадовими інструкціями та особливою увагою громадськості. Однак не варто забувати, що поліцейські теж люди, які можуть непередбачувано відреагувати на зухвалу поведінку на свою адресу і створити вам додаткові проблеми. До того ж у деяких ситуаціях образи та відмова від співпраці можуть спричинити для водія серйозне покарання.

Вивчіть усі чинні дорожні знаки та правила: Постійно перевіряйте ПДР на предмет нових змін, оскільки незнання законів ніколи не звільняє від відповідальності водія. Це ваш прямий обов’язок, не виконуючи який сідати за кермо не маєте права.

Recent Posts

Який автомобіль краще підходить для великої родини: хетчбек, кросовер або універсал

Вибір автомобіля для великої родини - це завдання, що вимагає ретельного аналізу різних чинників, починаючи…

06.10.2024

Три ознаки того, що настав час замінити акумулятор автомобіля

Акумулятор, як відомо, є таким самим витратним матеріалом в автомобілі, що має свій граничний ресурс,…

06.10.2024

Погано пахне в автомобілі: у чому причина і як усунути проблему

У певний момент практично будь-який автомобіліст може зіткнутися з ситуацією, коли в салоні його транспортного…

06.10.2024

12 марок автомобілів з найгіршою надійністю просто зараз

Під час вибору як вживаного, так і нового автомобіля, надійність завжди виходить на перший план.…

06.10.2024

Шість автомобілів, на які обрушаться ціни прийдешньої зими

Аналітики автомобільного ринку з проекту Kelley Blue Book звернули увагу на стабільне падіння цін на…

06.10.2024

Вразливість автомобілів Kia: як не дати викрадачам нею скористатися

В автомобілях популярної в Україні корейської марки Kia виявлено критичну вразливість штатної системи Kia Connect,…

06.10.2024