Categories: Новини

Для перекупників авто настали важкі часи

Зміни до Правил державної реєстрації автомобілів, зокрема, скасування операції «зняття з обліку транспортного засобу», – змусило хвилюватися «перекупів», передає autonews.ua.

Раніше схема викупу автомобілів перекупниками виглядала наступним чином: підшукавши відповідний автомобіль, «перекуп» просив продавця зняти його з обліку і виписати на нього генеральну довіреність. Коли «перекуп» знаходив уже нового покупця, він на підставі довіреності продавав йому автомобіль, тим самим залишаючись в «тіні» і не сплачуючи податок з цієї угоди.

Тепер операція «зняття з обліку» скасована (крім виняткових випадків), а замість неї автомобіль відразу переоформляється на нового власника. Тобто, «перекупам» тепер або доведеться оформляти автомобіль на себе, а при продажу його сплачувати податок (при другій або більше угоди за рік), або переконувати продавця продати йому автомобіль за дорученням.

На другий шлях, особливо після введення фотофіксації порушень ПДР, погодяться далеко не все. Крім того, «перекупи» почнуть нести набагато більші ризики, якщо продавець раптом виявиться несумлінним і завтра скасує доручення.

Словом, перекупникам тепер або доведеться працювати на тих же умовах, як і майданчики або автосалони, які здійснюють трейд-ін автомобілів.

Однак говорити про повну ліквідацію тіньових «перекупок» поки говорити передчасно. Але бізнес-модель приватного викупу явно зазнає змін.

Recent Posts

Найкращі компактні кросовери: названі ТОП-7 моделей для покупки у 2024 році

Сучасний ринок автомобілів пропонує різноманітні компактні кросовери, які поєднують у собі елементи стилю позашляховика та…

27.04.2024

Механік розповів, що категорично не можна мити в автомобілі

Догляд за автомобілем є обов'язковим елементом його експлуатації, якщо ви хочете, щоб транспортний засіб служив…

27.04.2024

Чому машина погано заводиться в дощову погоду: названо причини

Останніми днями в Україні встановилася дощова погода. У цей період автомобілісти можуть зазнавати труднощів із…

27.04.2024

Найкращі автомобілі з повним приводом: ТОП-10 вседорожніх моделей

Вибір правильного автомобіля з повним приводом може бути ключовим рішенням для тих, хто шукає надійний…

27.04.2024

Водіям розповіли, як скоротити витрату палива в автомобілі за лічені хвилини

Водіям автомобілів пропонується простий і ефективний спосіб знизити витрату пального своїх автомобілів всього за кілька…

27.04.2024

Ручник на смітник: чому в автомобілях скоро перестануть ставити важіль стоянкового гальма

У світі автомобілів відбуваються постійні зміни, і однією з них стає дедалі поширеніше застосування електронних…

27.04.2024