Categories: Новини

Автовиробники стурбовані новими вимогами щодо викидів СО2

Європейська асоціація автомобільних виробників (ACEA) висловлює тривогу за підсумками голосування Європарламенту відносно нових цільових показників по викидам вуглекислого газу для пасажирських автомобілів і фургонів, пише Укравтопром.

«Ми дуже стурбовані напрямом, який прийняв Комітет з питань довкілля, – заявив генеральний секретар ACEA Ерік Йоннаерт. – Вкрай жорсткі рівні скорочення, які були прийняті, абсолютно нереалістичні, оскільки вони вимагатимуть масового і різкого переходу до електромобілів. При тому, що базові умови для такої переорієнтації явно поки що не створено, і споживачі просто не готові повністю електрифікуватись на даному етапі».

У той же час генсек АСЕА пояснив, що асоціація повністю віддана ідеї переходу до мобільності з нульовим рівнем викидів. Але цей перехід повинен відбуватися в реальному темпі, оскільки це життєво важливо не тільки для автомобільної промисловості і зайнятих в ній, але і для споживачів, і для країн, що входять в ЄС, яким доведеться важко попрацювати, щоб забезпечити достатню інфраструктурну мережу.

Позиція Комітету з питань довкілля – профільного в Європарламенті по цій справі – не є репрезентативною для всього законодавчого органу Євросоюзу. Вона досить сильно відрізняється від позицій інших задіяних комітетів (ITRE і TRAN).

«Ми сподіваємося, що Європейський парламент скористається можливістю, щоб переглянути цю пропозицію і привести його у відповідність з реальністю. Ми чекаємо результатів пленарного голосування в наступному місяці, щоб дізнатися, який курс візьмуть законодавці на тристоронніх переговорах», – заявив пан Йоннаерт.

Нагадаємо, в понеділок Комітет з екології Європарламенту схвалив пропозицію депутата від Мальти Міріам Даллі по скороченню викидів вуглекислого газу в автомобільних вихлопах на 45 відсотків до 2030 року. Це означає різке зростання виробництва електромобілів і фактичну заборону на виробництво дизелів.

Раніше передбачалося довести скорочення викидів до 30 відсотків, але навіть ця цифра викликала вкрай нервову реакцію у автовиробників – вони пророкували «соціальну катастрофу» в разі прийняття цієї норми Європарламентом.

Recent Posts

Недорогі сімейні машини з пробігом: ТОП-5 найкращих моделей до 500 000 гривень

Якщо ви шукаєте старий сімейний автомобіль з бюджетом менше 500 000 гривень, є кілька чудових…

04.05.2024

Власникам Audi розкрили “секретні” функції їхнього автомобіля

Сучасні автомобілі "напхані" такою кількістю сучасних функцій, про багато з яких їхні власники навіть не…

04.05.2024

Як зміняться ціни на АЗС: в Україні готуються знову підвищити акцизи на пальне

Найближчим часом Верховна Рада може проголосувати за чергове підвищення акцизів на автомобільне паливо. Відповідний законопроєкт…

04.05.2024

Що робити водієві, якщо в дорозі закінчився бензин: корисні поради

Від ситуації, коли в автомобілі раптово закінчилося паливо, не застрахований жоден водій. При цьому деякі…

04.05.2024

В Україні хочуть дозволити конфіскацію автомобілів за порушення ПДР

В Україні готуються зміни до законодавства, які дадуть змогу конфісковувати транспортні засоби в автовласників за…

04.05.2024

Шість доступних альтернатив для переоцінених кросоверів і позашляховиків

Пошуки ідеального кросовера або навіть позашляховика, що поєднує в собі функціональність, надійність і доступність, можуть…

04.05.2024