Categories: Новини

В Україні можуть заборонити будувати швидкісні траси

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вивчає можливість заборонити прокладання нових швидкісних трас (доріг 1-ї категорії – з 4-ма і більше смугами руху) через населені пункти шляхом зміни державних будівельних норм.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, пише УНІАН.

«В Україні досі є нормальною практика, коли через місто, або навіть маленьке село, проходить велика швидкісна траса. Хоча це значне питання для безпеки жителів, які проживають в таких населених пунктах, для їхнього комфорту – через постійний шум і вібрації, для екологічної ситуації – через вихлопи від інтенсивного руху авто. Ми зараз продовжуємо оновлювати державні будівельні норми з проектування доріг, і зараз є пропозиція, яку ми розглядаємо, – заборонити проектувати нові високошвидкісні траси та інші швидкісні дороги через населені пункти. Це дороги 1-ї категорії, тобто з 4-ма і більше смугами руху», – написав Парцхаладзе.

Він зазначив, що важливо запозичити позитивний європейський досвід у проектуванні та будівництві доріг для підвищення їх безпеки та комфорту для людей.

“З 1 вересня набули чинності оновлені ДБН із проектування вулиць і доріг у населених пунктах, у яких ми ввели ряд принципових змін для правильної організації та безпеки руху – наприклад, це обов’язкове створення смуг для громадського транспорту і велосипедного руху, острівців безпеки, захист на зупинках транспорту та інші. Це європейський цивілізований досвід, який ми переймаємо», – написав заступник міністра.

Recent Posts

Як захистити машину від палючого сонця: 4 поради від експертів

Захист автомобіля від сонячних променів не тільки зберігає його зовнішній вигляд, а й подовжує термін…

02.05.2024

Як захистити автомобіль від наслідків весни: водіям розповіли про головні загрози

Весна - час, коли природа прокидається, але це також період, коли ваш автомобіль може піддаватися…

02.05.2024

Найкращі універсали з пробігом: ТОП-10 моделей за 500 000 гривень

Якщо ви шукаєте надійний і практичний автомобіль-універсал, але хочете заощадити гроші, зверніть увагу на старі…

02.05.2024

Механік розповів, який індикатор в автомобілі категорично не можна ігнорувати

Відомий автоблогер і механік на ім'я Крейг поділився з водіями важливим спостереженням щодо експлуатації автомобілів.…

02.05.2024

5 найдоступніших кросоверів Chevrolet з найвищим рейтингом безпеки

Кросовери стають дедалі популярнішим вибором серед автолюбителів, і Chevrolet пропонує широкий асортимент надійних, безпечних та…

02.05.2024

Коли використовувати круїз-контроль в автомобілі може бути небезпечно

Круїз-контроль - це важлива функція, яка може забезпечити комфорт і безпеку під час довгих поїздок.…

02.05.2024