Categories: Новини

«Купив машину? Посади дерево!»: відомий автовиробник зайнявся озелененням України

Днями в Україні відбулася 8 щорічна екоакція «Купив машину? Посади дерево!», організована компанією «Тойота-Україна» та міжнародним благодійним фондом «Україно! Я за тебе!».

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Понад 100 активістів – партнери та клієнти компанії, а також її співробітники з сім`ями – протягом 2,5 годин висадили 110 дерев та 168 інших рослин і квітів в Оболонському районі столиці. Таким чином «Тойота-Україна» продовжує добру традицію глобальної кампанії бренду Toyota з озеленення планети.

З кожним роком акція «Купив машину? Посади дерево!» набуває усе більшої популярності. Так, цьогоріч до екологічної активності долучилися не лише співробітники компанії «Тойота-Україна», а й члени їхніх сімей, клієнти дилерських центрів Toyota та інші мешканці міста, котрі прагнуть бачити його вулиці зеленими й квітучими.

«Багато років поспіль Київ вважався найзеленішим містом України. Проте з розширенням інфраструктури будівель стало більше, частішають і випадки вирубування дерев задля вивільнення територій під нові споруди. Наша столиця вже не така «зелена» й мальовнича, як колись – тепер менше місця для відпочинку на природі та прогулянок з дітьми. Тому, почувши про акцію Toyota, я із задоволенням до неї приєднався і навіть запросив свою родину до участі. Вважаю, що це дуже шляхетна й варта уваги ініціатива, адже ми своїми руками будуємо атмосферу навколо та відроджуємо природну красу міста, в якому живемо», – говорить Сергій, учасник акції.

Учасники акції розширили японський сад, розташований навпроти салону «Тойота Сіті Плаза» за адресою пр-т С. Бандери, 24-Б. Після завершення сьогоднішньої акції тут з’явилося 110 нових дерев, серед яких, – ялівець, сумах та катальпа. Остання в переліку рослина дуже розповсюджена в Японії, вітчизні бренда Toyota, й відома ще однією назвою – «дерево щастя».

«Це неймовірно, що посеред нашого міста з’явився справжній японський сад з його мальовничим дизайнерським ландшафтом. Ми з сім’єю вирушаємо сюди на прогулянку наче до іншої, далекої країни, де зовсім інші дерева та нова неймовірна атмосфера. А ще прекрасніше те, що ми власноруч допомогли створити цей зелений простір. Чудово, що саме компанія, в якій я працюю, ініціювала такий проект і зробила можливою його реалізацію», – коментує Роман, працівник компанії «Тойота-Україна».

Цікаво, що до 2011 року на місці цього прекрасного саду знаходився пустир. А тепер тут розквітнув справжній зелений оазис із екзотичних дерев. Загалом компанією «Тойота-Україна» було висаджено понад 4 000 дерев.

Такі зміни не лише милують око своєю красою, а й поліпшують екологічний стан довкілля, виконуючи головну мету глобальної акції Toyota. Адже зелені рослини виділяють в атмосферу кисень, поглинаючи СО2. Водночас проект знайомить усіх відвідувачів саду із японською культурою, надаючи можливість відпочити у затінках природної атмосфери, незвичайної для української місцевості.

Нагадаємо, що «Тойота-Україна» має сертифікат системи екологічного менеджменту згідно з міжнародним стандартом ISO 14001: 2015, що підкреслює шанобливе ставлення компанії до навколишнього середовища. «Тойота Мотор Корпорейшн» ініціює висадження дерев і кущів у різних країнах світу та приділяє велику увагу питанням охорони довкілля, особливо у тих регіонах, де розташовані виробничі потужності компанії.

Recent Posts

Навіщо досвідчені водії возять у своєму автомобілі котячий наповнювач: несподіваний лайфхак

Восени українські водії зіткнулися з проблемою запотівання вікон в автомобілі. Часті перепади температури і висока…

22.10.2024

Навіщо досвідчені водії возять у своєму автомобілі котячий наповнювач: несподіваний лайфхак

Восени українські водії зіткнулися з проблемою запотівання вікон в автомобілі. Часті перепади температури і висока…

22.10.2024

Бензин А92 замість А95: три ризики для автомобіля, пов’язані із заміною палива

Чимало автомобілістів в Україні на тлі зростання цін на бензин час від часу замислюються про…

22.10.2024

Як правильно обкатувати шиповані шини, щоб не втратити шипи

Багато хто не знає, але нові шиповані шини потребують попередньої обкатки. Робити це потрібно правильно,…

22.10.2024

Зимові або всесезонні шини: у чому їхні відмінності та що обрати для автомобіля

Наближається зимовий сезон, коли для автомобіля потрібно підбирати відповідні шини. Літню гуму використовувати за температури…

22.10.2024

Загустіння дизельного палива: чому воно відбувається і як його уникнути

Автомобілі на дизельній тязі мають цілу низку переваг над бензиновими. Вони мають високий крутний момент,…

22.10.2024