Categories: Новини

Українцям обіцяють доступні електрокари вітчизняного виробництва

Налагодження збирання сучасних електроавтомобілів в Україні зробить «зелений» вид транспорту доступним для населення і сприятиме швидшому переходу на екологічні засоби пересування. Про це заявляють у прес-службі корпорації «Богдан».

«В Україні передбачені пільги для ввезення електрокарів, але країна потребує розвитку власного виробництва таких транспортних засобів. По-перше, збирання таких машин в Україні в рази зменшить ціну на електромобілі. По-друге, гроші у вигляді податків з продажів осідатимуть в українському бюджеті. По-третє, це сприятиме збільшенню робочих місць на заводах», – зауважили у прес-службі корпорації «Богдан».

У компанії додали, що Україна має перспективи для виробництва власних електрокарів завдяки своїм природним ресурсам та підприємствам. Так, у листопаді «Богдан» представив першу українську повністю електричну вантажівку, виготовлену для данської компанії Banke Electromotive. Після завершення сертифікації розпочнеться її серійний випуск у рамках масштабного контракту з європейською компанією.

Крім того, корпорація має досвід у виробництві екологічного громадського транспорту: електробус «Богдан А70100» було виготовлено у співпраці з польськими фірмами «Ursus» та «Enika». Наразі він успішно експлуатується на маршрутах міста Люблін. Крім того, цьогоріч «Богдан» передав французькій компанії Bluebus 12-метрові кузови для електробусів.

Recent Posts

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024

Чому водіям не можна заправляти паливний бак “під зав’язку”

Водії в Україні часто мають звичку заправляти машину на АЗС "під зав'язку", щоб відтермінувати наступне…

07.05.2024