Categories: Новини

Українські знаменитості розповіли, як ремінь безпеки врятував їм життя

Напередодні новорічних свят Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) в рамках Кампанії “За безпечні дороги” ініціював соціальний проект “Пом’яті, але живі”, що закликає водіїв та пасажирів користуватись паском безпеки.

У проекті взяли участь співачки Оля Полякова, Надя Дорофєєва, Даша Астаф’єва, TAYANNA і Michelle Andrade, телеведучі Володимир Дантес, Олександр Педан та Тімур Мірошниченко.

Під час фотосесії українські зірки позували у пом’ятих сукнях та сорочках, показуючи, що навіть у передсвятковій лихоманці краще пристeбнутися в автівці і пом’яти одяг, аніж ризикувати життям. Саме ця причина входить у ТОП-10, чому водії та пасажири не хочуть використовувати пасок безпеки.

“Високі штрафи за ігнорування паска безпеки – один з поширених у світі способів вплинути на свідомість водіїв. Такі штрафи в країнах Європи досить високі: у Данії – 200 євро, у Нідерландах – 140 євро, в Іспанії – 200 євро”, – говорить Тарас Шевченко, директор Центру демократії та верховенства права.

Учасники проекту “Пом’яті, але живі” розповіли особисті історії про те, як пасок безпеки врятував життя їм або їхнім близьким та про своє відношення до підвищення штрафів.

“Я за кермом 15 років. Дуже довго вважала себе супергероєм, який буде жити вічно, і їздила, не пристебнувшись. Одного разу на перехресті в мою машину врізався автомобіль. Якби тоді я була не пристебнута, то вдарилася б головою об вікно – втратила свідомість або отримала струс. Тож тепер користуюся ременем безпеки завжди і скрізь”, – говорить співачка TAYANNA.

“Я народилася в Болівії і жила там до 13 років, – розповідає співака Michelle Andrade. – У нас дітям мало не з народження розповідають про “Дорогу смерті”, що з’єднує столицю Ла-Пас з містом Коройко. “Дорога смерті” в основному має одну смугу, без огороджень, частина її проходить по краю скель висотою в кілька сотень метрів. Щороку тут гине близько 300 людей. Зазвичай, це водії, пасажири і прихильники екстремальної їзди на велосипедах, які в потрібний момент не змогли загальмувати на повороті і зірвалися в прірву. Ми з сім’єю часто їздили цим шляхом в джунглі. Тато щоразу розповідав страшні історії і акцентував на тому, як важливо бути уважним і обережним.

У цьому сенсі для мене приклад – моя тітка. Після невеликого дорожнього інциденту, який одного разу з нею трапився, в її автомобілі пристібають навіть собак”.

Джерело: Gazeta.ua

Recent Posts

Сім видів поломок автомобіля, за які не хочуть братися на СТО

Як правило, на СТО завжди раді новим клієнтам, оскільки ремонт і обслуговування автомобілів - це…

25.10.2024

Коли найвигідніше купувати автомобіль: експерт назвав ідеальний час

Багато українців не замислюються про те, коли найкраще купувати новий автомобіль. Найчастіше всі орієнтуються на…

25.10.2024

Щоб служив «вічно»: навіщо розкручувати двигун автомобіля до максимальних обертів

Багато автомобілістів вважають, що чим менше навантажувати двигун автомобіля, тим довше він прослужить. Насправді це…

25.10.2024

Водіям назвали одну кнопку в автомобілі, яка рятує від популярного штрафу ПДР

Перевищення гранично допустимої швидкості руху в Україні є одним із найпоширеніших порушень ПДР і карається…

25.10.2024

Небезпечна помилка водіїв: чого не можна робити під час їзди на механіці

Їзда на автомобілі з механічною трансмісією - процес досить складний. Деякі недосвідчені водії часто роблять…

25.10.2024

У поліції пояснили, навіщо деякі водії зберігають ключі у фользі

Деякі українські водії стали обертати ключі від своїх автомобілів у фольгу. У Нацполіції пояснили, навіщо…

25.10.2024