Categories: Новини

В Україні частина автовласників отримають привілеї

Нардепи пропонують українському парламенту звільнити водіїв електромобілів від оплати парковки і дозволити їм їздити по смузі громадського транспорту. Законопроект №7156-2 зареєстрований в парламенті 17 жовтня. Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на AutoDriving.

Проект Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення умов для поширення і популяризації електромобілів в Україні” пропонує до 31 грудня 2022 року звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

Також документ передбачає тимчасове, до 31 грудня 2022 року, звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з поставки послуг з перевезення пасажирів на таксі, оснащеному тільки електричним двигуном, а також надання в оренду пасажирського транспорту, оснащеного виключно електричним двигуном.

Крім того, документом пропонується до 31 грудня 2022 року звільнити від оподаткування акцизним податком операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

Законопроект пропонує зобов’язати місцеву владу обладнати на майданчиках для паркування місця для оплачуваної зарядки транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, в кількості не менше 5% від загального числа місць для паркування. Автори законопроекту – депутати Олексій Рябчин і Олена Шкрум.

Recent Posts

На все про все 30 днів: як ТЦК домагається обмеження водійських прав «ухилянтів»

З травня Територіальні центри комплектування (ТЦК) Міноборони отримали можливість застосовувати до осіб, які порушують мобілізаційне…

21.09.2024

Двигун під загрозою: що викликає шлам і як його позбутися

Для багатьох автовласників очевидна важливість моторної оливи для роботи двигуна. Воно не лише змащує внутрішні…

20.09.2024

Сім критичних помилок під час заміни моторної оливи, які вбивають автомобіль

Незважаючи на уявну простоту заміни моторного масла, це одна з тих операцій, де навіть невеликі…

20.09.2024

Негласні сигнали водіїв: цього не вчать в автошколі

Комунікація водіїв на дорозі - це ціла система вербальних і невербальних сигналів, яку осягнути можна…

20.09.2024

Найкращі автомобілі з пробігом: ТОП-10 моделей до 25 000 доларів

Якщо ви маєте в своєму розпорядженні певний бюджет, що дозволяє претендувати на купівлю нового автомобіля,…

20.09.2024

Які ознаки вказують на проблеми з форсунками в дизельному автомобілі

Дизельні автомобілі в Україні, як і раніше, користуються популярністю, незважаючи на глобальний тренд на електрифікацію.…

20.09.2024