Categories: Новини

Водіям розповіли, як перевірити наявність штрафів за перевищення швидкості

Уже з 1 травня 2020 року в Україні почне діяти система автоматичної відеофіксації дорожніх порушень. Спеціальні камери будуть фіксувати в тому числі і перевищення швидкості, а потім водії-порушники будуть отримувати «листи щастя» зі штрафами.

Про це пише НВ.

Завдяки новому сайту МВС (або електронному кабінету водія ведучому в ту ж систему) можна самостійно перевірити, чи є у вас зафіксовані порушення.

Увійшовши на сайт (це легко зробити за допомогою BankID або MobileID) можна побачити всі транспортні засоби, які зареєстровані на вас, а також своє водійське посвідчення.

Нижче будуть вказані всі штрафи, які виписані на ваші транспортні засоби.

Сайт підключений до бази даних МВС, так що можна дізнатися конкретну дату і точний час реєстрації штрафу, а також його розмір.

Багато водіїв побоювалися, що в Кодекс України про адміністративні правопорушення внесли зміни і порушення швидкісного режиму. І буде зменшено «вікно» допустимого перевищення встановленої швидкості.

Однак, станом на поточний момент, на сайті МВС України міститься документ, в якому зазначено, що камери фіксуватимуть порушення швидкісного режиму в місті від 73 км/год (50 км/год — обмеження + 20 км/год «вікно» перевищення + 3 км/год похибка роботи приладу).

На дорогах, де в «літній» час обмеження швидкості 80 км/год, камери фіксуватимуть перевищення від 103 км/год.

На трасах, де звичайне обмеження швидкості складає 110 км/год штрафувати будуть тих, хто рухається зі швидкістю 133 км/год і більше.

Recent Posts

Негайно перевірте багажник: в Україні почали штрафувати водіїв за одну дрібницю

Багато водіїв забувають, що співробітники поліції, крім іншого, можуть перевірити їхній автомобіль на предмет комплектації…

11.10.2024

Шість запитань, які потрібно поставити продавцю перед купівлею автомобіля з пробігом

Купівля машини з пробігом - це завжди виклик. Саме тому слід завжди ставитися до цього…

11.10.2024

Неприємні запахи в автомобілі: які з них свідчать про серйозні проблеми

Автомобіль, як і будь-який складний механізм, спілкується зі своїм власником через різні сигнали, одним з…

10.10.2024

ТОП-10 гібридних автомобілів, які краще купувати з пробігом

Гібридні автомобілі стають дедалі популярнішими серед автолюбителів завдяки їхньому поєднанню економічності та продуктивності. Виробники активно…

10.10.2024

Автомеханік назвав ключові ознаки того, що автомобіль пора везти на СТО

Навіть найдосвідченіший водій може не відразу помітити перші ознаки несправності автомобіля. Ігнорування цих сигналів може…

10.10.2024

Kia Niro 2024: найнадійніший корейський гібридний кросовер прямо зараз

Останніми роками автомобільна промисловість дедалі більше зосереджується на електромобілях, приділяючи увагу новим батареям, автономному водінню…

10.10.2024