Categories: Новини

Американський авторинок зіткнувся з новою загрозою

За повідомленнями видання Reuter, більшість сервісів по оренді автомобілів почали повально скасовувати раніше зроблені замовлення на машини і не планують покупку нових.

Як приклад американське видання наводить марку Hyundai, у якої в порівнянні з травнем 2019 року постачання машин в автопарки США за минулий місяць впали майже на 80%, тоді як роздрібні продажі навіть трохи зросли — на 5%. Експерти вважають, що колапс на ринку сервісів по прокату машин може посприяти падінню американського авторинку на 12%. При цьому ситуація ускладнюється тим, що корпоративні поїздки можуть відновлюватися набагато довше звичайного транспортного сполучення, а саме цей сегмент був ядром бізнесу орендних компаній в США.

Варто нагадати про долю найбільшої прокатної компанії Hertz, яка минулого місяця подала заяву про банкрутство. За даними аналітичної компанії Jefferies, тільки в 2019 році Hertz і її конкурент Avis Budget Group Inc разом придбали близько 970 тис. автомобілів у приблизно десятка автовиробників, що на 2,4% менше, ніж роком раніше.

В даний час керівництво Hertz веде переговори з автовиробниками про скасування близько 90% своїх замовлень. Крім того, Avis заявила, що вона буде скасовувати 80% нових замовлень в США до кінця року.

«Принаймні 80% нових покупок скасовано після COVID-19», – прокоментував ситуацію аналітик Jefferies Хамза Мазарі, додавши, що за його оцінкою, не варто чекати відновлення ринку корпоративних поїздок в найближчі 2 роки.

Recent Posts

Як не заснути під час їзди: простий спосіб бадьорить за секунду

Багато автомобілістів часто здійснюють тривалі переїзди, які іноді припадають на особливо небезпечний час доби -…

28.04.2024

Найкращі компактні кросовери: названі ТОП-7 моделей для покупки у 2024 році

Сучасний ринок автомобілів пропонує різноманітні компактні кросовери, які поєднують у собі елементи стилю позашляховика та…

27.04.2024

Механік розповів, що категорично не можна мити в автомобілі

Догляд за автомобілем є обов'язковим елементом його експлуатації, якщо ви хочете, щоб транспортний засіб служив…

27.04.2024

Чому машина погано заводиться в дощову погоду: названо причини

Останніми днями в Україні встановилася дощова погода. У цей період автомобілісти можуть зазнавати труднощів із…

27.04.2024

Найкращі автомобілі з повним приводом: ТОП-10 вседорожніх моделей

Вибір правильного автомобіля з повним приводом може бути ключовим рішенням для тих, хто шукає надійний…

27.04.2024

Водіям розповіли, як скоротити витрату палива в автомобілі за лічені хвилини

Водіям автомобілів пропонується простий і ефективний спосіб знизити витрату пального своїх автомобілів всього за кілька…

27.04.2024