Categories: Новини

Новий Volkswagen ID 3 R з’явиться до 2024 року

Німецька компанія готується випустити свій перший «заряджений» електрокар.

Керівники Volkswagen близькі до того, щоб підписати плани на гарячу R-версію електричного хетчбека ID 3 і згідно з деякими джерелами, новинка з’явиться в 2024 році.

Електричний хетч є дітищем німецького підрозділу R Performance. Він покликаний зміцнити зв’язок між успішним рекордним прототипом ID R і новою лінійкою легкових автомобілів Volkswagen.

Керівник розробки Volkswagen Френк Велш заявив, що ID 3 R – це «те, на що ми дивимося. Мені подобається ідея, але ми повинні вирішити, чи готовий ринок прийняти таку модель».

За словами Велша, модель R буде на вершині лінійки ID 3 і може бути єдиним варіантом з чистою продуктивністю. Запланована новинка Volkswagen з електричними характеристиками GTX не базуватиметься на ID 3, оскільки він призначений для автомобілів з двомоторним повним приводом. «Заряджений» хетч запропонують тільки з заднім приводом з одним двигуном.

«ID 3 може приймати повний привід, хоча навряд чи отримає його під час першого покоління», – сказав Велш Autocar. «Варіанта GTX не буде, але нам ще належить визначитися з варіантом R з заднім приводом». У минулому році Велш сказав, що такій машині «знадобиться потужний двигун і повний привід».

Найпотужніша з версій ID 3 пропонує 201 к.с., хоча запланована модель R, як очікується, буде мати не менше 300 к.с. Однак продуктивність, необхідна для ID 3 R, могла б стати можливою завдяки вірогідному розвитку технології EV до 2024 року.

Глава підрозділу R Performance Йост Капіто недавно сказав, що він працює з автоспортом Volkswagen, щоб подивитися, які технології з акумуляторів, що використовуються в ID R, можуть бути застосовані до дорожніх автомобілів.

Також просувається робота над невеликим автомобілем «ID Entry», який буде називатися ID 1 і повинен надійти у виробництво до 2023 року.

Крім того в стадії розробки, але ще без офіційного підтвердження, є серійна версія секретного ID Ruggdzz. Вважається, що він буде конкурувати з Mercedes-Benz EQB і має жорсткі стилістичні підказки. Джерела припускають, що модель ID Ruggdzz матиме двомоторну повнопривідну трансмісію і з’явиться в 2023 році.

Recent Posts

Терміново перевірте лобове скло: за що в Україні можуть незаконно позбавити прав автомобіліста

Юристи б'ють на сполох через почастішання випадків незаконного притягнення водіїв за одне дріб'язкове порушення. Деяким…

04.05.2024

Зміни в ПДР-2024: з 4 травня водіям потрібно встановлювати нові розпізнавальні знаки

Іноді зміни в ПДР в Україні проходять повз увагу водіїв, що потім створює масу непорозумінь…

04.05.2024

6 фраз, які поставлять на місце патрульного під час зупинки автомобіля

У разі зупинки автомобіля поліцейськими, останні іноді можуть поводитися грубо або зухвало, провокуючи водія на…

04.05.2024

Механік назвав 6 речей, які категорично не можна робити з власним автомобілем

Практично кожен автовласник хотів би, щоб його машина служила йому якомога довше. Однак довговічність автомобіля…

04.05.2024

Водіям розповіли, як значно заощадити на паливі, використовуючи “правильні” шини

Зі зростанням температури літо приносить не тільки радість від сонячних днів, а й особливі вимоги…

03.05.2024

Водіям розкрили “секретну” літню функцію автомобільного брелока

Водії, які володіють автомобілями з центральним замком, можуть відкрити для себе нову функцію, яка допоможе…

03.05.2024