Categories: Новини

Акції Tesla виросли на 40% за 5 днів

Акції американської компанії виросли на 13% до рекордно високого рівня в понеділок. Таким чином, зростання склало більш ніж 40% за п’ять сесій в результаті великих постачань за підсумками кварталу.

Денний стрибок збільшив ринкову вартість Tesla на 30 млрд доларів, затьмаривши вартість Ford Motor Co, яка в даний час складає 25 млрд доларів. Аналітики JMP Securities підвищили планову вартість акцій до 1500 доларів з 1050 доларів після того, як Tesla в четвер повідомила про вищі, ніж очікувалося, постачання автомобілів у другому кварталі. І це на тлі загального падіння продажів інших автовиробників.

«Ми вважаємо, що питання, яке слід розглянути, полягає не в тому, чи дорога акція по поточних оцінках, а в тому, що зростання і конкурентні позиції компанії сигналізують про потенціал акцій протягом наступних кількох років», – пише аналітик JMP Securities Джозеф Оша.

Річний обсяг продажів Tesla може скласти 100 мільярдів доларів до 2025 року, спрогнозував він. Для порівняння, річний дохід Toyota становить 275 млрд доларів, GM – 137 млрд доларів, а Ford – 156 млрд доларів.

Впевнене зростання показників Tesla підвищили очікування прибуткового другого кварталу, в результаті чого американська компанія отримає прибуток четвертий квартал поспіль. Однак, оскільки акції Tesla виросли майже на 500% за останній рік, багато інвесторів вважають, що їх ціна не стійка. Після вибуху в понеділок ринкова капіталізація Tesla склала 245 мільярдів доларів, і завдяки цим показником він став найціннішим автовиробником в світі.

Recent Posts

Найкращі компактні кросовери: названі ТОП-7 моделей для покупки у 2024 році

Сучасний ринок автомобілів пропонує різноманітні компактні кросовери, які поєднують у собі елементи стилю позашляховика та…

27.04.2024

Механік розповів, що категорично не можна мити в автомобілі

Догляд за автомобілем є обов'язковим елементом його експлуатації, якщо ви хочете, щоб транспортний засіб служив…

27.04.2024

Чому машина погано заводиться в дощову погоду: названо причини

Останніми днями в Україні встановилася дощова погода. У цей період автомобілісти можуть зазнавати труднощів із…

27.04.2024

Найкращі автомобілі з повним приводом: ТОП-10 вседорожніх моделей

Вибір правильного автомобіля з повним приводом може бути ключовим рішенням для тих, хто шукає надійний…

27.04.2024

Водіям розповіли, як скоротити витрату палива в автомобілі за лічені хвилини

Водіям автомобілів пропонується простий і ефективний спосіб знизити витрату пального своїх автомобілів всього за кілька…

27.04.2024

Ручник на смітник: чому в автомобілях скоро перестануть ставити важіль стоянкового гальма

У світі автомобілів відбуваються постійні зміни, і однією з них стає дедалі поширеніше застосування електронних…

27.04.2024