Categories: Новини

Українець подав до суду на камери автофіксації, але програв

Департамент патрульної поліції виграв у суді першу справу про адміністративне правопорушення, зафіксоване в автоматичному режимі. Розглядав адміністративний позов про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення Деснянський районний суд Чернігова.

Про це в Facebook повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Позивач звернувся до суду з проханням визнати протиправною та скасувати постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год) КУпАП.

Відповідно до постанови позивача було притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафу 255 грн за те, що 24 червня 2020 року в Києві, на вулиці Братиславській, було зафіксовано автомобіль Mercedes-Benz та особа, яка керувала ним, перевищила встановлені обмеження швидкості руху на 24 км/год.  Позивач зазначив, що постанова необґрунтована та незаконна, адже він не перебував за кермом цього авто, оскільки є фізичною-особою підприємцем і в межах своєї підприємницької діяльності займається регулярними пасажирськими перевезеннями маршрутом Чернігів-Київ-Чернігів. Згідно подорожнього листа, того дня перевезення цим транспортним засобом виконував інший водій. Так, позивач зазначив, що не порушував.

Проте, позивач не врахував того, що згідно КУпАП, щодо правопорушень, зафіксованих в автоматичному режимі за загальним правилом відповідальність наступає у власника т/з, а не у того, хто ним керував.

Суд першої інстанції дійшов висновку, що оскільки позивач є власником транспортного засобу Mercedes-Benz, який не вибував з власності поза волі останнього та добровільно був переданий іншому водієві, та доведений факт перевищення встановленого обмеження швидкості, – відмовити позивачу в скасуванні постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Recent Posts

Неприємні запахи в автомобілі: які з них свідчать про серйозні проблеми

Автомобіль, як і будь-який складний механізм, спілкується зі своїм власником через різні сигнали, одним з…

10.10.2024

ТОП-10 гібридних автомобілів, які краще купувати з пробігом

Гібридні автомобілі стають дедалі популярнішими серед автолюбителів завдяки їхньому поєднанню економічності та продуктивності. Виробники активно…

10.10.2024

Автомеханік назвав ключові ознаки того, що автомобіль пора везти на СТО

Навіть найдосвідченіший водій може не відразу помітити перші ознаки несправності автомобіля. Ігнорування цих сигналів може…

10.10.2024

Kia Niro 2024: найнадійніший корейський гібридний кросовер прямо зараз

Останніми роками автомобільна промисловість дедалі більше зосереджується на електромобілях, приділяючи увагу новим батареям, автономному водінню…

10.10.2024

Чому їзда на низьких обертах вбиває двигун автомобіля

Останніми роками популярність екологічного стилю водіння або «екодрайвінгу» значно зросла. Це не дивно, адже така…

10.10.2024

П’яний водій викликав поліцію, щоб позбутися поліцейської погоні: відео

На Волині місцевий автомобіліст сів за кермо в нетверезому стані, а коли його зупинили поліцейські…

10.10.2024