Нові авто будуть реєструвати прямо в автосалонах, експеримент Кабміну

Кабінет Міністрів України допрацював проект постанови «Про реалізацію експериментального проєкту щодо здійснення державної реєстрації нових автомобілів, автобусів, мотоциклів та мопедів усіх типів, марок і моделей, самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, причепів та напівпричепів до них, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів за участю виробників, дистриб’юторів та уповноважених дилерів, які їх реалізують».

Що він передбачає?

Експериментальний проект, спрямований на те, щоб автомобілі (та інші транспортні засоби) можна було відразу при покупці зареєструвати прямо в автосалонах. Це вже доопрацьований Проект. До Кабміну на узгодження він надійшов з МВС, яке разом з ВААІД і були ініціаторами реєстраційної оптимізації.

Ті, хто купував новий автомобіль в автосалоні знають, що і раніше його можна було там зареєструвати. Це робили спеціально навчені люди, за плату. Залежно від її розміру, можна було навіть вибрати відповідний державний номерний знак. Зазвичай процес займав один день – як раз поки ваш новий автомобіль проходив остаточну передпродажну підготовку. Тепер цю послугу автосалони офіційних імпортерів і дилерів зможуть (якщо Проект візьмуть) надавати офіційно. У Проекті сказано, що спрощена процедура реєстрації відноситься поки тільки до нових транспортних засобів.

В автосалоні покупець нового автомобіля зможе відразу отримати реєстраційний держномер і техпаспорт на транспортний засіб. Правда, за попередніми оцінками МВС, не кожен салон зможе дозволити собі таку послугу. Для її реалізації необхідна, наприклад, спеціальна станція з доступом в інтернет вартістю близько 10 тис. грн. А також – пристрій для друку реєстраційних документів, вартістю 140 тис. грн. і багатофункціональний пристрій для друку за 6 тис. грн. В цілому все необхідне обладнання обійдеться автосалону до 200 тис. грн. Плюс – потрібні люди на зарплаті, які все це будуть робити.

Тому, швидше за все, таку послугу, в порядку експерименту, зможуть надавати тільки мережеві автосалони великих імпортерів і дилерів. За оцінками МВС таких по всій країні – близько чотирьох сотень.

Для покупців нових автомобілів, це хороша новина, адже ці послуги піднімають сервіс продажу нових автомобілів на більш високий рівень. Адже фактично, таке нововведення завершує процес придбання нового авто, роблячи його сервісом “під ключ”. За введення подібної послуги автосалонами вже багато років ратує Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів ВААІД.

Джерело autoconsulting.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти