Новости

Toyota RAV4 п’ятого покоління перетворився в новий Lexus NX

Компанія Lexus представила свій перший гібридний автомобіль – кросовер NX нового покоління. Новинка багато в чому уніфікована з Toyota RAV4 п’ятого покоління, передає «Твоя МАШИНА» .

Експериментувати з дизайном особливо не стали, залишивши екстер’єр попередника практично незайманим. Серед змін можна відзначити збільшену решітку радіатора з фактурної сіткою в основі, яка дає більше охолодження, і задні ліхтарі L-подібної форми, з’єднані ЛІД-смужкою. Також змінилися габарити: довжина збільшилася на 20 мм, склавши 4660 мм, а колісна база – на 30 мм, досягнувши 2690 мм.

Якщо зовнішність майже не змінилася, то інтер’єр знатно оновили. Погляд падає в першу чергу на 14-дюймовий екран мультимедійної системи Lexus Link Connect. Швидкість процесора збільшена в 3,6 рази, бездротова зарядка для смартфона – на 50% швидше. Навіть двері багажника стала відкриватися швидше – в 4 рази. Також з’явився голосовий помічник, проекційний дисплей, три роз’єми USB-C і один роз’єм USB-A.

З технічної точки зору машина збагатилася ще більше. Нове покоління побудовано на платформі GA-K – різновиди Toyota TNGA. Саме тому NX так схожий на RAV4 і запозичив у нього агрегати і ключові системи безпеки. Так, автомобіль оснащений комплексом Lexus Safety System +, в який входить круїз-контроль з утриманням смуги руху і функція автоматичного екстреного гальмування.

З минулого генерацією новий NX має мало спільного. До слова, 95% деталей зроблені з нуля. Lexus NX отримає тільки гібридні версії, в основі силових установок буде 2,5-літровий атмосферник.

NX 350h – це класичний гібрид потужністю 242 к.с. без можливості зарядки від розетки. На розгін до сотні йде 7,7 секунди, привід – передній і повний.

А ось NX 450h + це вже більш потужна версія з віддачею 306 л.с. Повнопривідний плагін-гібрид оснащений батареєю ємністю 18,1 кВтг, що є рекордом в сегменті. Запас ходу складає цілих 63 км, а розгін до 100 км / год – 6 секунд.

Ціни нового Lexus NX оголосять пізніше, дилери отримають кросовери в січні наступного року.

Recent Posts

Найкращі нові автомобілі 2024 року: ТОП найбільш довгоочікуваних моделей

2024 рік обіцяє бути насиченим для автомобільної промисловості з безліччю новинок, які з'являться на ринку.…

19.05.2024

Чи витрачає автомобіль більше бензину влітку: міфи і реальність

З настанням літнього сезону багато водіїв задаються питанням: чи витрачають автомобілі більше бензину влітку? Відповідь…

19.05.2024

Які дизельні автомобілі найбільш ненадійні: назвали ТОП-3 найгірших моделі

Ринок дизельних автомобілів славиться своєю економічністю та довговічністю, проте не всі моделі можуть похвалитися надійністю.…

19.05.2024

Найкращі спортивні автомобілі з пробігом: ТОП-10 моделей

Спортивний автомобіль - це покупка, заснована на чистих емоціях. Від розгону до керованості, такі автомобілі…

19.05.2024

ЄС вимагає від України підняти ціни на бензин і дизель: наскільки подорожчає пальне

Нова директива Європейського Союзу про підвищення мінімальних ставок на автомобільне паливо зобов'язує Україну, як кандидата…

19.05.2024

ТОП-5 машин з пробігом, які українці привозять зі США

Останніми роками в Україні зріс попит на вживані автомобілі зі США. Незважаючи на війну і…

19.05.2024