В Україні знайшли гідну заміну російським Уралам (ФОТО)

Спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що у Чернігові, проводять визначальні відомчі випробування українського автопаливозаправника АПЗ-8 на базі шасі Богдан-53162.

Про це повідомляє Суспільний кореспондент.

Потреба в такій машині назріла давно. Майже вся армійська техніка для ПММ застаріла, ще радянських зразків. Основний паливозаправник в Сухопутних військах на даний час – АТМЗ-5,5 на базі  Урал-4320. Комплектуючі російські, двигун Ярославського моторного заводу, відповідно і вся ремонтна база з країни-агресора.

— Український зразок має ємність 8 кубометрів та китайський мотор, який за багатьма параметрами кращий за російський, особливо за викидами — вони в 10 разів нижчі за норму.  В цій машині шланги  для заправлення пальним намотані на пружинні барабани, що мають стопорний пристрій. В АТМЗ – 5,5 рукави складаються в бічні кармани — їх треба витягти, зістикувати один з одним, приєднати до цистерни. Це все час, який під час бойових дій на вагу золота. З пружинним барабаном з’єднання робиться за лічені секунди, — розповів ТВО начальника науково-дослідної лабораторії автомобільної техніки загального призначення ДНДІ ВС ОВТ Геннадій Нікіфоров.

На етапі визначальних відомчих випробувань, військові науковці радять виробникові встановлення тахометра на місці оператора позаду цистерни, обладнання місць для кріплення зброї у кабіні, зниження загальної висоти автомобіля та ще низку різних покращень.

Після відповідних доопрацювань паливозаправник повернуть для подальших досліджень.

Recent Posts

Ніколи не купуйте їх: 7 ознак проблемного автомобіля

Під час вибору вживаного авто слід звертати увагу на цілу низку чинників, щоб надалі не…

07.05.2024

Блогер назвав три найкращі машини, які можна купити до 500 000 гривень

Популярний британський автомобільний блогер, ведучий YouTube-каналу Rusty Trusty висловився на тему купівлі старих автомобілів у…

07.05.2024

Як водієві зрозуміти, що зносилися гальмівні колодки автомобіля: 3 типові ознаки

Весна є типовим періодом, коли водії помічають, що гальмівні колодки їхнього автомобіля зносилися. Після зимового…

07.05.2024

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024