Військова техніка

В Україні випустили броньований фургон на шасі КрАЗ (фото)

Кременчуцький автозавод представив броньований кузов-фургон на повнопривідному автомобільному шасі КрАЗ-5233НЕ.

Про це повідомляє MMR з посиланням на прес-службу виробника.

Броньований кузов-фургон (БКФ) на автомобільному шасі КрАЗ-5233НЕ — це черговий результат співпраці у виробництві продукції спецпризначення ПрАТ «АвтоКрАЗ» із ПрАТ «Нафтоавтоматика». Броньований металевий із теплоізоляцією кузов-фургон закритого типу на автомобільному базовому шасі КрАЗ-5233НЕ призначений для захисту особового складу (екіпажу), обладнання, зброї та боєприпасів, військового майна, документації від засобів вогневого враження противника, негативних впливів навколишнього середовища та його використання в умовах бездоріжжя, на будь-якій місцевості.

За словами представників замовника, кузов-фургон, що конструктивно поділяється на два відсіки, на базі КрАЗ-5233НЕ, — це універсальний виріб, зокрема для облаштування комплексних апаратних зв’язку. Нещодавно відбувся огляд та приймання спецавтомобіля військовими, які підтвердили його відповідність вимогам комплектам конструкторської та технологічної документації. БКФ пристосований для встановлення обладнання, необхідного для виконання завдань за призначенням. У його складі: фургон (захисний корпус); система кондиціювання (кондиціонер на даху); система опалення (дизельний опалювач); система вентиляції (фільтровентиляційна установка); три багажних підвісних ящика; на верхній панелі (на даху) передбачене місце (майданчик) для розміщення майна; дві висувні металеві драбини; металева драбина для підйому на майданчик.

Автомобілі військового призначення обладнані системою керування тиском у шинах, управління якою здійснюється з кабіни автомобіля, і місцями для кріплення особистої зброї водія та пасажирів. Автомобілі-шасі КрАЗ колісних формул 4×4 та 6×6 використовуються для спецнадбудов військового призначення. На них базуються бойові комплекси РСЗВ, радіотехнічної розвідки, різні комплекси зв’язку, рухомі командні пункти. Це унікальна транспортна база для понтонно-мостових парків, авторемонтних майстерень, різного інженерного обладнання — паливозаправників, автоцистерн, кранових установок.

Recent Posts

Зміни в ПДР-2024: з 4 травня водіям потрібно встановлювати нові розпізнавальні знаки

Іноді зміни в ПДР в Україні проходять повз увагу водіїв, що потім створює масу непорозумінь…

04.05.2024

6 фраз, які поставлять на місце патрульного під час зупинки автомобіля

У разі зупинки автомобіля поліцейськими, останні іноді можуть поводитися грубо або зухвало, провокуючи водія на…

04.05.2024

Механік назвав 6 речей, які категорично не можна робити з власним автомобілем

Практично кожен автовласник хотів би, щоб його машина служила йому якомога довше. Однак довговічність автомобіля…

04.05.2024

Водіям розповіли, як значно заощадити на паливі, використовуючи “правильні” шини

Зі зростанням температури літо приносить не тільки радість від сонячних днів, а й особливі вимоги…

03.05.2024

Водіям розкрили “секретну” літню функцію автомобільного брелока

Водії, які володіють автомобілями з центральним замком, можуть відкрити для себе нову функцію, яка допоможе…

03.05.2024

Механік назвав одну річ, яка має бути у кожного водія: позбавить від неприємностей

Американський автомеханік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер стверджує, що простий інструмент може позбавити водіїв…

03.05.2024