Актуально

Рейтинг найпотворніших італійських і американських автомобілів

Складено список американських та італійських моделей з найбільш спірними дизайнами, передає «Твоя МАШИНА» .

Варто почати з Fiat Multipla , який вийшов в 1998 році. Комусь машина здалася схожою на морське чудовисько, комусь – на людину із зайвою вагою. Вся справа в виступі з додатковими фарами над лобовим склом.

Потім йде Lancia Ypsilon , дизайном якого займався автор концептів Audi Quartz і Alfa Romeo GTV. Передню частину автомобіля ніби сплющили і розтягнули, корма виглядає приблизно так само. До речі, Ypsilon випускається і в наш час, причому вже є третє покоління.

У список непривабливих машин потрапив навіть Ferrari 308 GT4 . Автомобіль замислювався як практичний і доступний, можливо, тому він програв в привабливості.

Також спірною зовнішністю володіє гіперкар Pagani Huayra . Може, аеродинамічність кузова сумнівів не викликає, але через фари і дзеркала машина виглядає вкрай погано.

Також варто відзначити Cizeta V16T , який розробляли вихідці з Lamborghini, і черпали натхнення вони в культовому Lamborghini Diablo. В результаті вийшов автомобіль з подвійними фарами, що піднімаються і непропорційно розтягнутим профілем.

Компанія American Motors Corporation представила компактний хетчбек Pacer в 1975 році. Модель отримала просторий салон і велику поверхню скління, але дизайн сподобався далеко не всім. Тому машину перестали виробляти вже через 4 роки.

Ще одним американським автомобілем зі спірним дизайном є мінівен Pontiac Trans Sport . Передня клиноподібна частина нагадує спорткари 70 – 80-х років. Але технічні характеристики вкрай розчаровують: двигун на 175 к.с. дає розгін до сотні за цілих 10,6 секунди.

Варто згадати про Chrysler PT Cruiser . Модель в стандартній версії питань не викликає і знайшла багато фанатів, але модель в кузові кабріолет вийшла не дуже вдалою. Незвичайні пропорції машини в поєднанні з товстою стійкою, що нависає за передніми сидіннями, роблять автомобіль безглуздим.

Panoz Abruzzi був показаний в 2011 році і отримав цінник в 450 тис. доларів. Але клієнтів на такий дивний дизайн не знайшлося.

Найпотворнішим автомобілем став кросовер Pontiac Aztek . Хоча за 5 років зробили 120 тис. примірників, значить, аудиторія все-таки знайшлася.

Recent Posts

Як розпізнати машину після ДТП: назвали ключові ознаки

Купівля вживаного автомобіля завжди пов'язана з цілою низкою ризиків. Серед таких і ймовірність придбання так…

09.05.2024

Чому довго сидіти за кермом небезпечно: як водієві убезпечити себе

Тривале перебування людини за кермом автомобіля може бути небезпечним, попереджають медики. Як зазначив лікар-уролог Андрій…

09.05.2024

Чому водіям не можна натискати лівою ногою на педаль гальма: 4 вагомі причини

Перехід з автомобіля з механічною трансмісією на машину з "автоматом" завжди стає викликом для будь-якого…

09.05.2024

Водіїв попередили про серйозну небезпеку під час паркування авто

Останні дослідження показують, що автомобілісти все частіше пошкоджують свої машини під час паркування, хоча ще…

09.05.2024

Поліція попередила про зростання кількості небезпечних водіїв на українських дорогах: як їх розпізнати

Деякі автомобілісти своїм безвідповідальним водінням створюють загрозу не тільки своїй безпеці, а й безпеці оточуючих.…

09.05.2024

За що в Україні водії можуть втратити права: повний список порушень

Одним із найжорсткіших адміністративних покарань за порушення ПДР в Україні залишається позбавлення водійських прав на…

09.05.2024