Фото

Електричний кросовер BMW iNext виїхав на тестування

BMW планує істотно розширити асортимент електромобілів. У липні виробник представив компактний електричний кросовер iX3, скоро компанію йому складе більша модель iNext, яка також може отримати ім’я iX5 або просто iX. Її прототип вперше сфотографували на вулиці з повністю власним кузовом і світлотехнікою.

Поки iNext ретельно обклеєний маскувальною плівкою, так що розгледіти електромобіль в деталях не вийде. З іншого боку, основні форми і лінії вже видно, що дозволяє скласти приблизне уявлення про новинку.

Якщо iX3 створений шляхом конвертації під використання електричної установки звичайного X3 з ДВЗ, то у випадку з iNext компанія використовувала принципово інший підхід. Судячи з фото, кузов у iNext буде повністю оригінальним, без уніфікації з будь-якими існуючими моделями, включаючи X5. Пропорції, дверні прорізи, формоутворення зовнішніх елементів — у iNext все «своє».

В кінці липня BMW запустила виробництво передніх ґрат для iNext в німецькому Ландсхуті. Попри те що електромобілю не потрібно охолодження радіатора, німецька компанія вирішила зберегти фірмові «ніздрі», до того ж в черговий раз збільшивши їх в розмірі. Але вони виконують не тільки декоративну функцію: прямо за ними заховані радари, камери і сенсори, які допомагають наділити автомобіль автопілотом третього рівня.

На свіжих знімках добре видно передній бампер. У ньому передбачені вертикальні вентиляційні отвори перед колесами і горизонтальний повітрозабірник знизу.

Однозначно ідентифікувати форму задньої оптики поки проблематично. Також на фото можна роздивитися 21-дюймові колеса з покришками Pirelli P Zero.

Очікується, що BMW iNext отримає п’яте покоління фірмової системи eDrive, потужність якої в старших версіях буде досягати 530 к.с. Батарея ємністю 80 кВт*год забезпечить запас ходу в районі 640 км. Час розгону з 0 до 100 км/год буде в межах 4 секунд.

BMW планує почати випуск iNext в першому кварталі 2021 року.

Recent Posts

6 фраз, які поставлять на місце патрульного під час зупинки автомобіля

У разі зупинки автомобіля поліцейськими, останні іноді можуть поводитися грубо або зухвало, провокуючи водія на…

04.05.2024

Механік назвав 6 речей, які категорично не можна робити з власним автомобілем

Практично кожен автовласник хотів би, щоб його машина служила йому якомога довше. Однак довговічність автомобіля…

04.05.2024

Водіям розповіли, як значно заощадити на паливі, використовуючи “правильні” шини

Зі зростанням температури літо приносить не тільки радість від сонячних днів, а й особливі вимоги…

03.05.2024

Водіям розкрили “секретну” літню функцію автомобільного брелока

Водії, які володіють автомобілями з центральним замком, можуть відкрити для себе нову функцію, яка допоможе…

03.05.2024

Механік назвав одну річ, яка має бути у кожного водія: позбавить від неприємностей

Американський автомеханік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер стверджує, що простий інструмент може позбавити водіїв…

03.05.2024

Які електрокари краще купувати з річним пробігом: 8 моделей із найвищою амортизацією

Останнім часом в Україні електрокари набувають великої популярності, проте купувати ці машини з салону мало…

03.05.2024