З’явилися фото автомобіля нового президента США Джо Байдена

Президент в США змінився, а ось його автомобіль залишився колишнім. Джозеф Байден перейняв від Дональда Трампа не тільки обов’язки, а й броньований лімузин Cadillac One, на якому вже був помічений на своїй інавгурації.

Друга назва президентського автомобіля – «Звір», що ідеально описує броньованого титана вагою близько 10 тонн. Основою машини послужив важкий пікап, але, згідно з іншою версією, базою став позашляховик Cadillac Escalade. Зовні ж лімузин схожий на седан Cadillac CT6, хоча можна помітити і споріднені риси з Ескалейд. Товщина кузова становить 15 см, що можна порівняти з параметром цивільного літака; товщина стекол – 10 см.

Спеціальні шини лімузина обладнані кевларовим захистом, а сама машина має захист від бактеріальної і біологічної зброї, може створювати димову завісу і розпорошувати сльозоточивий газ. На випадок позаштатних ситуацій автомобіль має систему пожежогасіння і аварійної подачі кисню в салон, а також пуском електричного заряду через дверні ручки, який захистить пасажирів в разі нападу.

В автомобілі можна надати і медичну допомогу: в лімузині знаходиться холодильник з кров’ю групи і резус-фактора президента, дефібрилятор та інше обладнання. А ось оздоблення салону не може нічим здивувати – це простий велюр. До речі, таких лімузинів у президента цілих два. Другий автомобіль потрібен, щоб заплутати зловмисників, адже незрозуміло, в якому саме буде знаходитися президент.

Читайте також: Складено топ-10 найбільш доступних середньорозмірних кросоверів

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти