Статті

Водіям перерахували сім частих весняних помилок

Навесні і автомобілю, і водієві легше, ніж узимку. Але кожен сезон має свої нюанси, про які не варто забувати. Автомобільний експерт назвав сім частих весняних помилок.

Не поспішайте перевзуватися – асфальт у великих містах уже очистився від снігу та подекуди навіть підсох. Але вночі температура повітря може опускатися нижче за нуль, і вода замерзає на асфальті непомітною плівкою.

Обережно на літній гумі – нові машини завжди продаються на літній гумі. І якщо водій весною став щасливим власником нового авто, варто бути обережним. Їхати до будинку з автосалону та до сервісного центру краще вдень, коли на дорогах гарантовано не буде льоду.

Не доливайте воду в омивач – навіть якщо вдень вже стійка плюсова температура, вночі вона може опускатися нижче нуля – встигне прихопити.

Не варто забувати про калюжі – їхня глибина в низьких місцях може бути більшою, ніж улітку — через те, що крижані бар’єри по краях дороги не дають воді піти. Такі калюжі краще не проїжджати на високій швидкості: вода може потрапити в повітрозабірник, і силовий агрегат отримає гідроудар. Крім того, дорожнє покриття під водою може бути зруйноване після зими ще сильніше, що спричинить пошкодження шин та підвіски.

Варто відвідати автомийку – навесні, коли на машині є багато зимових реагентів, потрібно його помити. Бажано кілька разів. Таким чином, видаляться з кузова речовини, що прискорюють корозію. А ось з миттям двигуна поспішати не варто. Найкраще дочекатися теплих літніх днів.

Необхідно бути уважним під час руху, оскільки навесні частішають випадки ДТП з тваринами. У багатьох розпочинаються сезонні міграції, шляхи яких перетинають автомобільні дороги. І майже завжди тварини переходять дороги вночі.

Не порушуйте ПДР – Після зими розмітка на дорозі стає малопомітною. Але це не знімає із водіїв відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Recent Posts

Шість типових помилок водіїв під час заміни гальмівних колодок в автомобілі

Зі зростанням цін на автосервіс все більше автомобілістів вважають за краще самостійно займатися обслуговуванням своїх…

28.09.2024

Десять найнадійніших американських позашляховиків останнього десятиліття

Позашляховики останніми роками стали вкрай популярними на глобальному ринку, що привернуло українців до автомобілів зі…

28.09.2024

Водії розповіли про найгірші вчинки пасажирів в автомобілі

Пасажири нерідко не мають поняття про те, як вони заважають водієві справлятися з керуванням автомобілем.…

28.09.2024

Як визначити оптимальний пробіг для купівлі вживаного автомобіля

Під час вибору вживаного автомобіля пробіг є одним із ключових факторів. Це, як правило, дає…

28.09.2024

Водіям у селах приготуватися: третина АЗС може закритися або піти в тінь через нові податки

Український паливний ринок перебуває на межі серйозних потрясінь через ухвалення Верховною Радою законопроєкту №11416-д про…

28.09.2024

Як швидко та ефективно позбутися запітніння скла в автомобілі

Запотівання вікон в автомобілі восени стає особливо актуальним. Через частий перепад температур на склі утворюється…

28.09.2024