Статті

Водіям розповіли, як правильно розпізнати підроблене масло

«Палене» автомобільне масло – це гарантоване джерело найсерйозніших проблем для автомобіля, а значить і для його господаря. Використання «паленої» олії може призвести до цілої плеяди вкрай неприємних наслідків, а тому кожен автомобіліст повинен мати хоча б приблизно уявлення про те, як подібний продукт можна виявити. На жаль, зробити це не так просто, як хотілося б.

1. Що таке «палене» масло і в чому його проблема?

Під «паленим» маслом серед автомобілістів мають на увазі такий мастильний продукт, до якого можна було б застосувати термін сурогат. Найчастіше це підроблене брендове масло, яке насправді вироблено незрозуміло де і незрозуміло ким. Справжня проблема навіть не в тому, що такий продукт не матиме навіть половини властивостей і якостей, заявлених на етикетці. Найгірше те, що підроблене масло абсолютно не передбачуване за своєю природою: воно може швидко вигоряти, ставати причиною протікання, закупорювання, появи осаду, нарешті воно часто стає причиною масложеру.

Чи потрібно говорити про те, що в «паленому» мастилі немає потрібних добавок і присадок? Це в свою чергу веде до прискореного та посиленого зносу деталей автомобіля, поломки та в результаті до дорогого ремонту. Втім, ще до поломки автомобіля сурогат встигне зіпсувати водієві крові: перегрів мотора та незрозумілі шуми – це лише квіточки, найбільш поширені з проблем, з якими автомобілісту доведеться зіткнутися.

2. Як можна розпізнати сурогат під час купівлі без експертизи?

За великим рахунком, ніяк. Пробачте за погані новини. Без експертизи сказати однозначно точно, що це масло хороше, а ось це – ні, на жаль, не вийде. Звичайно, є деякі речі, на які варто звернути увагу під час вибору. Наявність граматичних помилок на етикетці, надзвичайно низька ціна, незвичайна тара, не властива для марки, що вибирається.

3. То що робити?!

Навряд чи ви повезете олію до лабораторії і платитимете за експертизу. На щастя для всіх нас, сьогодні самі виробники олії глибоко зацікавлені в тому, щоб усілякі «ділки» не ганьбили чесне ім’я їхніх брендів своїми підробками. Тому кожен бренд надає автомобілістам допомогти у перевірці своєї продукції. Пошукайте на сайтах брендів, там зазвичай розписано за якими ознаками можна відрізнити підробку від оригінала. Також можна пошукати форму для перевірки, зазвичай туди потрібно ввести в спеціальне поле N-значний код з каністри.

4. Щось ще?

Так. Не купуйте моторне масло незрозуміло у кого! Найкраще довіритися вибору якоїсь перевіреної СТО. У хлопців, які займаються ремонтом, набагато більше можливостей для перевірки та контролю постачальників мастильних матеріалів, ніж у пересічних автомобілістів.

Recent Posts

В Україні з’явиться новий вид компенсації для автомобілістів: хто зможе її отримати

Українці-власники транспортних засобів, які постраждали внаслідок бойових дій, можуть найближчим часом почати отримувати компенсацію від…

29.09.2024

Українських водіїв вводить у ступор новий дорожній знак: що він означає

В Україні стали встановлювати новий автомобільний дорожній знак із чорною крапкою на білому тлі в…

29.09.2024

Вперті модники стануть пішоходами: за яку прикрасу в автомобілі позбавляють прав в Україні

Автомобілісти в Україні нерідко намагаються підкреслити власну індивідуальність, прикрашаючи свої транспортні засоби найрізноманітнішими способами. Однак…

29.09.2024

Чи потрібно міняти антифриз перед зимою: що радять експерти?

З наближенням холодів більшість автомобілістів починають готувати свої транспортні засоби до зимового сезону. Серед низки…

28.09.2024

Який простий засіб змусить блищати ваш автомобіль

Підтримка блиску автомобіля - завдання, з яким стикаються всі автовласники. Приємний зовнішній вигляд машини не…

28.09.2024

Не грюкайте дверима автомобіля: ось що може швидко вийти з ладу

Сильне грюкання дверима автомобіля - звичка, яку багато водіїв переносять ще з автомобілів 90-х і…

28.09.2024