Статті

Вісім звичок економних людей, які знадобляться вам під час купівлі автомобіля

Купівля як нового, так і вживаного автомобіля, для будь-кого стане справжнім викликом. У такій ситуації можна як заощадити, так і втратити величезні суми грошей. Тому підходити до цього процесу максимально відповідально. Експерти видання GO звернули увагу на вісім звичок ощадливих людей, які можуть стати в пригоді під час вибору машини.

Читайте також:

Втратити права стане простіше: в Україні можуть запровадити новий вид покарання для водіїв

Негайно перевірте багажник: в Україні почали штрафувати водіїв за одну дрібницю

Шість запитань, які потрібно поставити продавцю перед купівлею автомобіля з пробігом

Вивчіть ринок секонд-хенду
На «вторинці» завжди можна знайти варті уваги моделі, які коштуватимуть на порядок дешевше за нові, але майже ні в чому їм не поступатимуться.

Не нехтуйте фінансовими лазівками
Якщо розраховуєте на купівлю машини в кредит або лізинг, не поспішайте погоджуватися на пропозиції в дилерському центрі. Нерідко окремі банки готові запропонувати вам вигідніші умови кредитування, ніж профільні компанії.

Виберіть правильний момент
Багато автолюбителів не замислюються про те, що купівля автомобіля може дешевше обійтися в певні місяці або дати. Наприклад, наприкінці року дилери часто роблять великі знижки для клієнтів, прагнучи позбутися «застарілих» моделей. Також сильно заощадити можна в дні великих розпродажів на кшталт «Чорної п’ятниці» в листопаді.

Виконайте домашню роботу
Ніколи не вирушайте за великими покупками, заздалегідь не вивчивши плюси і мінуси тієї чи іншої продукції. Проштудіюйте інтернет на предмет плюсів і мінусів купівлі конкретної моделі авто. З’ясуйте, де бажана машина продається за найменшою ціною і чому.

Розгляньте загальну вартість володіння
Багато автомобілістів помиляються, сподіваючись, що ціна на автомобіль, яку виставляє дилер, є остаточною. Насправді важливо також враховувати витрати на страховку, реєстрацію та техобслуговування автомобіля.

Не соромтеся торгуватися
Експерти рекомендують ніколи не приймати першу пропозицію продавця і заздалегідь озброїтися аргументами, що дозволяють знизити ціну на авто.

Інвестуйте трохи, щоб уникнути великих витрат
Якщо йдеться про купівлю вживаного автомобіля, краще витратитися на професійну діагностику на СТО, щоб виявити всі наявні та потенційні проблеми з машиною до того, як вона зламається і змусить вас витратити на ремонт набагато більшу суму. Те саме стосується і перевірки автомобіля через платні сервіси, які дають повнішу картину про історію експлуатації транспортного засобу.

Знайте цінність того, що ви обмінюєте
Якщо ви купуєте машину за програмою «трейд-ін», не допускайте, щоб ваше старе авто оцінювали занадто дешево. Можливо, вам набагато вигідніше буде самому продати його, а виручені кошти вкласти в купівлю заміни.

Recent Posts

Синтетичне або напівсинтетичне мастило: у чому різниця і що обрати для автомобіля?

Кожен автовласник знає, що регулярне обслуговування автомобіля вимагає не тільки часу, а й фінансових витрат.…

11.10.2024

10 найкращих моделей Porsche у 2024 році: від класики до інновацій

Компанія Porsche залишається однією з найбільш упізнаваних автомобільних марок, втілюючи у своїх моделях поєднання спортивного…

11.10.2024

Гірші автомобілі Audi: вісім вживаних моделей, від яких слід триматися подалі

Німецька компанія Audi давно застовпила за собою репутацію виробника одних з найбільш розкішних європейських автомобілів.…

11.10.2024

Які помилки під час заміни антифризу можуть «вбити» двигун автомобіля

Заміна охолоджувальної рідини в автомобілі є штатною процедурою, яку слід виконувати раз на два-три роки…

11.10.2024

Чому не варто ставити на автомобіль колісні диски великого діаметра

Великі диски та низькопрофільні шини сьогодні вкрай популярні серед українських автомобілістів. Насамперед водії хочуть надати…

11.10.2024

Шість речей, які потрібно встигнути зробити з автомобілем до зими

Перші заморозки вже не за горами, у зв'язку з чим українським автомобілістам варто задуматися про…

11.10.2024