Categories: Статті

З’явилася погана новина для власників авто на газу

Українські перевізники вже використали усі дозволи на перевезення автогазу з Республікою Білорусь автотранспортом до кінця року. Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на AUTO.RIA.com.

Дозволи на перевезення автотранспортом скрапленого газу з Білорусі, які Державна служба України з безпеки на транспорті «запасла» для видачі транспортним компаніям до кінця 2017 року, закінчилися. Цю інформацію підтверджують як власні джерела ресурсу, так і офіційні дані «Укртрансбезпеки».

Кількість двосторонніх дозволів, що дають право на транспортування автогазу з Білорусі з метою імпорту та продажу в Україні, обмежена рішенням українсько-білоруської комісії, щорічно встановлює квоту для перевізників різних вантажів. З дефіцитом дозволів операторам ринку доводилося стикатися і раніше, проте в 2017-му вони закінчилися (проблема стала очевидна ще в середині жовтня): позначився підвищений попит на пропан-бутановую суміш в кінці літа-початку осені.

Чим це все може обернутися для автомобілістів? Нової хвилі дефіциту або різкого подорожчання автогазу на українських заправках, мабуть, не буде. По-перше, мова йде тільки про автомобільні перевезення і тільки з Білорусі. Частка білоруського газу на українському ринку – більше 40%, але лише третина цього обсягу перевозять автотранспортом. До того ж, українські оператори в будь-який момент можуть звернутися за послугами до білоруських транспортних компаній, які ще не вичерпали свого ліміту дозволів.

Втім, зовсім вже без наслідків справу теж не обійдеться: розцінки «альтернативних» перевізників вище на 30-50%, що, на думку операторів ринку, збільшить вартість тонни зрідженого газу приблизно на 500-1000 грн (в залежності від довжини маршруту). Нестабільність в поставках автогазу з Білорусі триватиме до початку 2018 року, коли вступлять в силу нові дозволи для перевізників.

Recent Posts

Механік назвав 6 речей, які категорично не можна робити з власним автомобілем

Практично кожен автовласник хотів би, щоб його машина служила йому якомога довше. Однак довговічність автомобіля…

04.05.2024

Водіям розповіли, як значно заощадити на паливі, використовуючи “правильні” шини

Зі зростанням температури літо приносить не тільки радість від сонячних днів, а й особливі вимоги…

03.05.2024

Водіям розкрили “секретну” літню функцію автомобільного брелока

Водії, які володіють автомобілями з центральним замком, можуть відкрити для себе нову функцію, яка допоможе…

03.05.2024

Механік назвав одну річ, яка має бути у кожного водія: позбавить від неприємностей

Американський автомеханік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер стверджує, що простий інструмент може позбавити водіїв…

03.05.2024

Які електрокари краще купувати з річним пробігом: 8 моделей із найвищою амортизацією

Останнім часом в Україні електрокари набувають великої популярності, проте купувати ці машини з салону мало…

03.05.2024

Як вигідно купити машину з салону: названо секрети успішної угоди

Будь-яка купівля автомобіля - це важлива подія, що вимагає не тільки фінансових інвестицій, а й…

03.05.2024