Categories: Закони

Українським водіям можуть суттєво полегшити життя

Нардепи взялися полегшити життя водіям і додати роботи поліції. У новому законопроекті, зареєстрованому у Раді, пропонується лишати права і технічний паспорт вдома, а ідентифікацію водія мусить здійснювати електронна система

Депутати зареєстрували законопроект №9105, яким пропонують скасувати необхідність водіям носити з собою водійські права, технічний паспорт і страховку, повідомляє сайт Ради.

Законопроект внесли 19 вересня у Раду 15 народних депутатів. Зміни ініціюють запровадження електронної системи ідентифікації особи водія, без пред’явлення посвідчення водія.

Водієві достатньо буде чітко назвати своє прізвище, ім’я, рік народження і/або ідентифікаційний код, номер страхового поліса. Поліцейські самостійно з’ясують в електронній базі даних, чи є у водія необхідні дозвільні документи.

Законопроект передбачає зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Закону України «Про дорожній рух».

Депутати пропонують зміни до ч. 1 ст. 126, ст. 256, 265−1, 267 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Вони усувають обов’язок пред’являти посвідчення водія і можливість позбавити посвідчення водія працівниками поліції.

Зміни до Закону України «Про дорожній рух» спрямовані на використання баз даних, які перебувають у розпорядженні поліції, для ідентифікації особи-водія.

Спрощення не торкнуться водіїв військових транспортних засобів, іноземців та осіб без громадянства. Під час поїздок за кордон українським громадянам також будуть потрібні паперові чи пластикові документи.

Нагадаємо, що сьогодні українська поліція нагадала автомобілістам, що з 1 жовтня на заміських дорогах необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар. Ця норма діє з жовтня до травня і покликана зменшити аварійність на дорогах.

Джерело: Ракурс

Recent Posts

Поліція зупинила Tesla, яка проїхала на автопілоті 40 км зі сплячим водієм за кермом

У Швеції водій-кур'єр заснув за кермом Tesla просто під час їзди на трасі. Незважаючи на…

30.04.2024

Забирають просто з траси: ТЦК затримують водіїв, які повертаються з-за кордону

Українські далекобійники міжнародних рейсів стикаються з проблемами з територіальними центрами комплектування (ТЦК і СП) після…

30.04.2024

10 ознак того, що вам час продати машину і пересісти на громадський транспорт

Продаж вашого автомобіля і перехід на громадський транспорт - це великий крок, який може принести…

30.04.2024

Що буде, якщо не міняти антифриз в автомобілі: краще не перевіряти

Охолоджувальна рідина в автомобілі є витратним матеріалом, який потрібно міняти час від часу для нормальної…

30.04.2024

Як скоротити витрату палива, натиснувши лише одну кнопку в авто: маловідомий секрет для водіїв

Не секрет, що останнім часом в Україні ціни на автомобільне паливо істотно зросли і продовжують…

30.04.2024

До 20 тисяч гривень штрафу: без чого не можна сідати за кермо українським водіям

Водії в Україні звикли, що їхня відповідальність за ПДР здебільшого настає за їхні дії чи…

30.04.2024