Новини

Страйк поляків на кордоні: в Україну перестали пускати автомобілі з «гуманітаркою» та паливом для ЗСУ

Ситуація на українсько-польському кордоні загострюється через блокаду, яку проводять польські перевізники. Водії не пропускають “гуманітарку” та цистерни з пальним, призначені для Збройних Сил України (ЗСУ), незважаючи на попередні обіцянки не вдаватися до таких заходів в умовах воєнних дій.

Черги вантажівок на кордоні сягають місцями 60 кілометрів. Польські перевізники, виходячи на акції протесту два тижні тому, заявляли, що не блокуватимуть вантажі для потреб ЗСУ, проте поточні події свідчать про протилежне.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач зазначив, що увечері 19 листопада було зафіксовано випадки блокування гуманітарної допомоги та палива. Це відбувається всупереч запевненням мітингувальників про те, що вантажі для ЗСУ пропускатимуть позачергово.

“Заяви про пропуск гуманітарної допомоги та небезпечних вантажів теж не відповідають дійсності. Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять у чергах”, – наголосив Деркач.

Згідно з інформацією, акція протесту перевізників може поширитися на прикордонний перехід у Медиці наступної середи. Учасники блокади висловлюють невдоволення, стверджуючи, що ліберальна політика щодо українських транспортних компаній призводить до різкого скорочення ринку.

Українські підприємці, отримавши можливість здійснювати перевезення відповідно до транспортної угоди з Європейським Союзом, вийшли на польський транспортний ринок. Це викликало обурення польських водіїв, які стверджують, що українці отримують привілеї, які не мають відповідних зобов’язань. Мітингувальники вимагають запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та товарів для української армії, а також припинення дії ліцензій для компаній, створених після початку війни в Україні. Можливими заходами розглядається також ліквідація електронної черги з української сторони.

Recent Posts

Шість ознак того, що пора міняти ремінь ГРМ в автомобілі

Ремінь газорозподільного механізму (ГРМ) відіграє ключову роль у роботі двигуна автомобіля, забезпечуючи синхронізацію роботи клапанів…

20.05.2024

Названо марки автомобілів, від яких краще триматися подалі у 2024 році

Купівля люксового автомобіля часто асоціюється з високим рівнем комфорту, продуктивності та статусу. Однак не всі…

20.05.2024

Водіям розкрили секретну кнопку, яка рятує життя в екстреній ситуації

Кожен водій має бути готовим до екстрених ситуацій, які можна передбачити заздалегідь. Серед таких можна…

20.05.2024

Ламаються дуже швидко: названо найгірші електромобілі для купівлі у 2024 році

Електрифікація автомобільної індустрії відбувається високими темпами, на ринку вже присутня величезна кількість авто на електричній…

20.05.2024

Який “автомат” в автомобілі вважається найнадійнішим: не гірше за “механіку”

Серед автомобілістів є думка, що автоматична трансмісія, хоч і зручна в експлуатації, але обов'язково вкрай…

20.05.2024

Буде тільки гірше: які поліпшення шкідливі для автомобіля

Практично кожен автомобіліст зацікавлений у тому, щоб зробити свою машину комфортнішою, продуктивнішою і безпечнішою. Багато…

20.05.2024