Відновити втрачені посвідчення водія відтепер можна онлайн

Сьогодні, 5 лютого, Міністерство внутрішніх справ та Державна міграційна служба презентували ще одну новацію е-сервісу від МВС: онлайн замовлення заміни посвідчення водія через електронний кабінет водія.

Про це інформує прес-служба МВС.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, що громадяни зможуть обміняти водійське посвідчення та отримати його після втрати або крадіжки не виходячи з дому. Для цього достатньо мати власний електронний кабінет водія.

«Запустили ще одну новацію е-сервісу від МВС: онлайн замовлення заміни посвідчення водія через електронний кабінет водія. Вхід до е-кабінету водія – за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який дуже зручно отримати на чип своєї ID-картки, а також через Bank-id та Mobile-id», – сказав Арсен Аваков.

Міністр відзначив, що МВС є лідером у справі діджіталізації державних сервісів для громадян. Це значно мінімізує час та сили, які громадяни витрачають на отримання послуг.

Своєю чергою, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров зазначив, що відтак громадянам необхідно тільки прийти на 2 хвилини в територіальний сервісний центр МВС, зазначений в його електронній заяві, та забрати вже готове посвідчення водія.

«Незабаром ми плануємо розширювати функціонал, так само працювати зі свідоцтвами про реєстрацію ТЗ і ще більше надавати електронних адміністративних послуг». – додав Сергій Гончаров.

Громадянин отримує відповідне сповіщення у випадку успішної перевірки поданої заяви та документів за всіма передбаченими державними реєстрами та базами. Відмовлення в наданні послуги можливе з ряду причин, що передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2019 № 946, яка вносить зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

Мета Уряду – за найближчі три роки перевести в онлайн Центр адміністративних послуг. МВС здійснює максимально впровадження онлайн своїх послуг для зручності громадян та держави.

Recent Posts

Які електрокари найменше втрачають у ціні у перші п’ять років: ТОП-5 моделей

Нещодавнє дослідження iSeeCars показує, що електромобілі утримують свою вартість краще за інші типи автомобілів, втрачаючи…

28.04.2024

Найдовговічніші автомобілі: ТОП-10 моделей, які без проблем проїдуть понад 300 000 км

Пошук надійного автомобіля, здатного подолати значну відстань без серйозних проблем, може бути складним завданням. Однак,…

28.04.2024

Чи варто купувати автомобіль з пневмопідвіскою: плюси та мінуси

Пневмопідвіска - це технологія, яка привертає увагу автолюбителів своєю обіцянкою покращити комфорт та керованість автомобіля.…

28.04.2024

Які трирядні кросовери та позашляховики витрачають менше палива: ТОП-12 моделей

У трирядних позашляховиках простору вистачає як для пасажирів, так і для вантажу, але не всі…

28.04.2024

10 неймовірних фактів, які варто знати про Alfa Romeo

Коли мова заходить про італійських автовиробників, слід розуміти, що Alfa Romeo – це не просто…

28.04.2024

Найдешевші швидкі автомобілі у 2024 році: ТОП-10 моделей

Якщо вам важлива швидкість, але бюджет обмежений, не впадайте у відчай. На автомобільному ринку є…

28.04.2024