Новини

В Україні вводять безкоштовне розмитнення “евроблях”

Розмитнення автомобілів в Україні хочуть зробити безкоштовним для ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, які мають I і II категорії інвалідності

Зокрема, “ліквідаторам” хочуть дати право на ввезення на митну територію України машин, з моменту випуску яких пройшло не більше 7 років, для власного користування із звільненням від оподаткування митними платежами.

Така норма прописана у законопроекті №2277, який Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів порадив Верховній Раді схвалити за основу.

При цьому, чорнобильці, які скористалися правом безкоштовного розмитнення автомобілів втрачатимуть право на безоплатне користування всіма видами міського та приміського транспорту в Україні.

Зазначається, що право користуватися розмитненою безкоштовно машиною матимуть не лише самі “чорнобильці”, але й члени їх родин (батьки, чоловік або дружина, діти, включаючи усиновлених). Нікому іншому передавати права на керування транспортним засобом не можна – хіба що за умови присутності власника.

Автори законопроекту вважають, що таке нововведення дасть змогу суттєво зменшити соціальну напругу в суспільстві, що викликана неможливістю з боку держави швидко забезпечити транспортними засобам безоплатно або на пільгових умовах осіб з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до I та II категорій.

Recent Posts

Найекономніші компактні автомобілі: ТОП-12 моделей

Компактні автомобілі користуються дедалі більшою популярністю серед українців, особливо у великих містах, де мобільність і…

07.05.2024

Названо найкращі дні для купівлі автомобіля у 2024 році

Купівля нового автомобіля може бути захоплюючою подією, але вибір часу для цієї угоди може істотно…

07.05.2024

Найкращі автомобілі BMW, які є у продажу просто зараз

BMW - це бренд, який не потребує представлення. З їхньою багатою спадщиною та інноваційним підходом…

07.05.2024

Чому водіям не можна заправляти паливний бак “під зав’язку”

Водії в Україні часто мають звичку заправляти машину на АЗС "під зав'язку", щоб відтермінувати наступне…

07.05.2024

Навіщо потрібно регулярно обробляти шини силіконом: пояснення експертів

Догляд за автомобілем є найважливішою умовою забезпечення довговічності кожного автомобіля. У цьому відношенні багатьом може…

07.05.2024

В Україні ввели вікові обмеження для водіїв: кому заборонено сідати за кермо

В Україні діють вікові обмеження для водіїв різного типу транспорту. У Головному сервісному центрі МВС…

07.05.2024