Новини

Особливість поліса ОСАГО в Україні

Серед усіх видів автострахування в Україні ОСАГО приділяється найбільша увага, так як придбання цього поліса є обов’язковим. Незважаючи на це, багато водіїв ігнорують цю вимогу, не розуміючи сенсу ОСАГО. А адже його наявність у транспортного засобу прописано на законодавчому рівні. Якщо ви хочете розібратися, що саме собою являє цей вид страховки і де її можна придбати на вигідних умовах, то ви потрапили за адресою.

Загальні положення ОСАГО

Закон про подібні виді страхування в Україні був прийнятий в 2004 році і з тих пір регулярно переглядається, щоб створити для водіїв максимально комфортні умови. Проте, багато хто замислюється про його придбання вже після того, як потрапили в ДТП. Причина проста – більшість думає, що подібні неприємності їх не торкнуться, а коли доводиться виплачувати величезні суми збитку зі своєї кишені, шкодують, що не набули ОСАГО вчасно. Адже його вартість набагато нижче.

Страхуванню підлягають абсолютно всі транспортні засоби, навіть тимчасово ввезені в країну. Є тільки кілька категорій громадян, який звільняються від покупки ОСАГО: інваліди війни та інваліди I групи. Для всіх інших відсутність поліса загрожує штрафом.

Вартість ОСАГО

Оформлення поліса автоцивілки не має фіксованої ціни і для кожного транспортного засобу розраховується окремо. Є єдиний обов’язковий платіж і коефіцієнти, які або збільшують підсумкову суму, або зменшують її. При розрахунку вартості враховуються:

  • тип транспортного засобу (легковий автомобіль, вантажівка, мотоцикл і т.д.);
  • об’єм двигуна;
  • місто, де прописаний власник;
  • призначення авто: для особистих цілей або для роботи.

У будь-якому випадку, якою б не була підсумкова ціна, вона буде значно меншою, ніж сума збитків від ДТП.

Де оформити ОСАГО

Оформити страховку можна традиційним способом, а можна замовити на нашому сайті https://autobooking.com/ru-ua/insurances/osago Якщо ви боїтеся, що вас обдурять, то не варто – вже давно в Україні електронні поліси мають повну юридичну силу. Більш того, придбання ОСАГО онлайн має свої переваги:

  • це набагато швидше, ніж відвідування офісу страхового агента або банку;
  • такий спосіб дешевше;
  • поліс можна зберігати в телефоні або планшеті;
  • документ завжди буде у вас під рукою, і ви не ризикуєте отримати штраф за його відсутність.

Всього кілька простих дій дозволять вам позбавитися від переживань, що ж буде, якщо ви станете учасником ДТП. Ми допоможемо вам убезпечити себе і не хвилюватися про наслідки, так як у вас буде документ, який збереже ваші гроші.

Recent Posts

Повинен знати кожен: 10 речей, за які українських водіїв може оштрафувати поліція

Українські водії можуть бути оштрафовані за безліч різних порушень, включно з тими, які на перший…

19.05.2024

Скільки автомобіль протягне без заміни моторної оливи в двигуні

Заміна моторної оливи є критично важливою процедурою для підтримки здоров'я двигуна. Автовиробники рекомендують міняти оливу…

18.05.2024

Не робіть так: 4 помилки, які вбивають “механіку” на автомобілі

Використання механічної коробки передач (МКПП) вимагає певних навичок і уважного ставлення до її особливостей. Однак,…

18.05.2024

Найнадійніші дизельні автомобілі: назвали ТОП-10 моделей

Дослідження, проведене порталом WhatCar, дало змогу скласти рейтинг найнадійніших дизельних автомобілів, які наразі пропонуються на…

18.05.2024

Чому ламається автомобіль: назвали 10 найпоширеніших причин

Поломки автомобіля можуть виникнути з різних причин, і часто вони стають справжньою проблемою для водіїв.…

18.05.2024

Найдешевші гібридні автомобілі: ТОП-10 моделей

Останніми роками гібридні автомобілі стають дедалі популярнішими завдяки своїй економічності та меншому впливу на навколишнє…

18.05.2024