Categories: Автосвіт

Справжня рідкість: на аукціоні продадуть кемпер Porsche

Аукціон Mecum у каліфорнійському місті Монтерей пустить з молотка рідкісний фургон Porsche Tempo Mikafa Sport Camper 1955 року випуску, який був зроблений усього у трьох примірниках.

Хоча всі знають про родинні зв’язки Porsche і Volkswagen, про цей фургон з довгою назвою Tempo Mikafa Sport Camper мало хто може розповісти щось більш-менш виразне.

Він схожий на старовинний автобус VW, але на кузові красуються шильдики Porsche, не кажучи вже про явну подібність з класичним спорткаром 356 з його великими круглими фарами та маленькими ліхтарями. І з технічної точки зору це зовсім не Porsche, а скоріше Tempo Mikafa Sport – кемпер, побудований німецьким виробником Mikafa на шасі Tempo.

Ні, мова йде не про Ford Tempo 1980-х років – це була невелика німецька компанія, яка з 1920-х до кінця 1970-х років випускала кілька моделей автомобілів. Але чому у фургона є значки Porsche? Річ у тім, що в кемпер дійсно ставили опозитний чотирициліндровий мотор від спорткара 356. Якщо бути точнішими, то у всього три екземпляри, один з яких потрапив в руки аукціону Mecum у каліфорнійському Монтереї.

На жаль, саме цей кемпер на сьогодні вже оснащений іншим двигуном – його модель не повідомляється. Мотор встановлений за передніми сидіннями і працює в парі з чотириступеневою механічною коробкою передач. У фургоні є кухня та ванна кімната, але він потребує ремонту та реставрації.

Аукціон поки не призначив стартову ціну, але аналогічний фургон у 2017 році був проданий за 132 000 доларів.

Recent Posts

Назвали кращі дизельні кросовери та позашляховики прямоо зараз

Дизельні автомобілі, незважаючи на домінування бензинових моделей і зростаючу популярність електрокарів, все ще мають значну…

25.09.2024

Легендарна модель Volkswagen залишає європейський ринок: чим її замінять

Хетчбек Polo, багаторічний лідер продажів німецького концерну Volkswagen, залишає європейський автомобільний ринок, пише Autocentre. Модель…

25.09.2024

Ціни тануть на очах: п’ять надійних американських авто, які краще купувати з пробігом

Купівля нового автомобіля - це майже завжди втрата грошей. Значна частина моделей втрачають понад 20%…

25.09.2024

Чому двірники залишають розводи на лобовому склі і як вирішити цю проблему

Водії в Україні часто стикаються з ситуацією, коли склоочисники починають гірше виконувати свою функцію і…

25.09.2024

П’ять найгірших автомобілів за якістю салону просто зараз

При виборі автомобіля українці найчастіше орієнтуються на ходові характеристики або надійність транспортного засобу. Однак такий…

25.09.2024

Суха гниль на автомобільних шинах: як водієві впоратися з цією прихованою загрозою

Термін служби автомобільних шин обмежений не тільки кілометражем або активністю водія, а й впливом зовнішніх…

25.09.2024