Categories: Автосвіт

Таксі: як замовити комфортну послугу

Транспортні послуги користуються попитом в кожному регіоні, адже динаміка і оперативність пересування допоможуть швидко прибути в потрібну точку, уникнути запізнень, підвищити працездатність. Цей сектор ринку надає непогані перспективи для заробітку, що підвищує рівень конкуренції серед власників транспортних засобів, створює оптимальні умови для відкриття нових фірм. Таксі – найдоступніший і вигідний формат транспорту на замовлення. Щоб вибрати надійного перевізника, потрібно попередньо промоніторити його діяльність, оцінити досвід, рівень сервісу і відгуки клієнтів.

Історія розвитку сучасного таксі

Таксі (від франц. «taximеtre») – це вид пасажирського транспорту, як правило, автомобіль, призначений для перевезень по заздалегідь заданому маршруту. Дослідники вважають, що прототипи існували ще за часів Стародавнього Риму, варіанти, схожі на сучасні, – в Лондоні, Парижі XVIII століття. В середині XIX в Англії запустили відкриті карети (кеби), якими керували кучери і вперше цілеспрямовано брали гроші за перевезення. Потім з’явилися спеціальні візки, запряжені кіньми, моторизовані наймані екіпажі (фіакри).

В кінці XIX століття винайшли таксометр, що значно спростило оплату транспортних послуг. У XX – запустили таксомотори, обладнані пристроями для підрахунку вартості, тривалості поїздки. У 60-х роках нью-йоркські таксі вперше доповнили радіозв’язком з диспетчерами. Новий етап настав в результаті активного розвитку інформаційних технологій, коли зв’язатися з оператором стало можливим через Інтернет, на основі супутникового визначення місця розташування замовника, вільних автомобілів. Тепер спеціальні Java-додатки встановлюються на мобільний телефон, обмінятися даними реально в будь-який момент. Це дозволяє поліпшити оперативність роботи, забезпечити комфорт клієнтів. Для повноцінної співпраці необхідно завантажити клієнтську програму. Нова система дозволяє значно скоротити час подачі таксі.

Це досягається за рахунок:

  • автоматичного розподілу замовлень на найближчий до замовника автомобіль;
  • автоматизації роботи диспетчерів;
  • формування стабільних замовлень;
  • зручності користування додатком;
  • скорочення холостого пробігу;
  • хорошої організації системи безпеки водіїв, клієнтів.

Важливо! Викликаючи транспорт на замовлення, необхідно враховувати специфіку перевезення. Для маршрутів по місту, особливо в годину пік, краще забронювати компактну модель авто, яким керуватиме водій з великим досвідом. Він зможе вибрати найбільш вигідний напрямок, максимально зекономити час. Рухаючись на значну відстань, до аеропорту, варто вибрати компанію, яка має ресурси для створення комфортної атмосфери, надає можливість попереднього розрахунку вартості послуги, оформлення замовлення онлайн.

Як свідчать численні відгуки, професійне таксі в Бориспіль організовує компанія «Лекс». За необхідності клієнт може замовити зустріч з табличкою, наперед визначити час. Сервіс працює цілодобово, є можливість вибору машин різного класу.

Вимоги і правила вибору безпечного таксі

Перед тим як скористатись транспортними послугами, необхідно об’єктивно оцінити надійність, лояльність клієнтської політики. Нелегальні таксі, хоча і формують, як правило, нижчу ціну, не забезпечують потрібного рівня безпеки, не мають відповідних ліцензій.

Базові вимоги до пасажирського перевізника:

  • наявність офіційного дозволу на діяльність, документів, передбачених законодавством (водійські права, техпаспорт, страхування, витяг з ЄДРПО, тимчасовий реєстраційний талон для орендованого авто);
  • відповідність особи водія обов’язковим вимогам (повноліття, наявність водійського стажу тощо);
  • щоденний контроль технічного стану автомобіля.

Варто знати! Експерти транспортного сегменту ринку рекомендують віддавати перевагу компаніям, які довго працюють у цій сфері. Як правило, вони надають якісніші послуги, краще орієнтуються в потребах клієнта, мають більший автопарк, можуть надати додаткові послуги. Величина тарифу – важливий, але не базовий критерій. Низький рівень сервісу, поганий стан авто, запізнення не зможуть компенсувати вигіднішу вартість.

Перевагами сучасного таксі вважають:

  • наявність інтерактивного додатку, через який можна оформляти замовлення;
  • доступні тарифні плани;
  • можливість вибору автомобілів різних модифікацій, класів, марок;
  • наявність додаткових послуг (зустріч в аеропорту, попереднє замовлення, СМС-оповіщення про прибуття тощо).

Сучасні служби таксі з клієнтоорієнтованою політикою дозволяють самостійно сформувати схему партнерства, замовити машину з потрібними параметрами, виконують індивідуальні прохання (допомога при посадці в салон людини з обмеженими можливостями, перевезення тварин). Наявність досвіду, хороша ділова репутація та позитивні відгуки – базові критерії вибору для пасажира, який потребує хорошого сервісу за прийнятною ціною.

Recent Posts

Які електрокари найменше втрачають у ціні у перші п’ять років: ТОП-5 моделей

Нещодавнє дослідження iSeeCars показує, що електромобілі утримують свою вартість краще за інші типи автомобілів, втрачаючи…

28.04.2024

Найдовговічніші автомобілі: ТОП-10 моделей, які без проблем проїдуть понад 300 000 км

Пошук надійного автомобіля, здатного подолати значну відстань без серйозних проблем, може бути складним завданням. Однак,…

28.04.2024

Чи варто купувати автомобіль з пневмопідвіскою: плюси та мінуси

Пневмопідвіска - це технологія, яка привертає увагу автолюбителів своєю обіцянкою покращити комфорт та керованість автомобіля.…

28.04.2024

Які трирядні кросовери та позашляховики витрачають менше палива: ТОП-12 моделей

У трирядних позашляховиках простору вистачає як для пасажирів, так і для вантажу, але не всі…

28.04.2024

10 неймовірних фактів, які варто знати про Alfa Romeo

Коли мова заходить про італійських автовиробників, слід розуміти, що Alfa Romeo – це не просто…

28.04.2024

Найдешевші швидкі автомобілі у 2024 році: ТОП-10 моделей

Якщо вам важлива швидкість, але бюджет обмежений, не впадайте у відчай. На автомобільному ринку є…

28.04.2024