Статті

Назвали 5 невдалих середньорозмірних кросоверів із пробігом, яких варто уникати

Під час купівлі вживаного автомобіля важливо враховувати його надійність та історію обслуговування. На ринку є моделі, які, незважаючи на привабливі ціни, можуть обернутися серйозними проблемами для своїх власників. Експерти видання SlashGear склали свій список із п’яти позашляховиків середнього розміру, яких варто уникати у 2024 році.

Kia Sorento
Kia Sorento заслуговує на особливу увагу в цьому списку. Попри те, що ця модель має безліч позитивних відгуків про нові автомобілі, вживані екземпляри можуть стати справжнім головним болем. Проблеми з надійністю та численні відгуки власників роблять ранні моделі Sorento ризикованим вибором. Починаючи з 2006 року, жодна модель не уникла бодай одного відгуку, а рекордсменами стали 2022, 2016 та 2011 роки з вісьмома відгуками кожен.

Серед найпоширеніших проблем – несправні котушки запалювання, що спричиняють пропуски запалювання в двигуні. Ця проблема характерна для моделей 2003-2007, 2011, 2012, 2014, 2015 і 2016 років випуску. Практично половина всіх моделей за останні двадцять років стикалася з цією несправністю, що робить Sorento поганим вибором для покупки на вторинному ринку.

Ford Explorer
Ford Explorer третього покоління, вироблені з 2002 по 2005 роки, також потрапляють до списку несприятливих для купівлі старих автомобілів. Ці моделі зіткнулися з численними і серйозними проблемами, включаючи дефекти шин Firestone, які стали причиною понад 700 травм і 174 смертельних випадків у США. Цей дефект став одним із найсмертоносніших в історії автомобілебудування і значно підірвав репутацію моделі.

Dodge Journey
Dodge Journey, особливо моделі 2009 і 2010 років, також не рекомендується для купівлі на вторинному ринку. Дебютний 2009 рік був затьмарений проблемами з електричною системою, що призводили до загорянь і несправностей вимикачів запалювання. Модель 2010 року додала нові проблеми з подушками безпеки і джгутами проводів. Останні версії Journey також не радують власників: низька якість їзди, погана реакція гальм і значний крен на поворотах роблять цей позашляховик небажаним вибором.

Nissan Murano
Nissan Murano 2003 року примітний своєю безступінчастою трансмісією Xtronic (CVT), яка, хоча й була інноваційною, принесла безліч проблем. Заглохи, невідкличні педалі газу і випадкові втрати потужності створили погану репутацію для цієї моделі. Незважаючи на поліпшення в системах CVT з плином часу, перші моделі Murano залишаються проблемними і їх краще уникати при виборі вживаного автомобіля.

Lincoln Aviator
Lincoln Aviator з моменту свого дебюту в 2003 році зіткнувся з численними проблемами з надійністю, які зберігаються до сьогоднішнього дня. Модель 2023 року часто називають однією з найгірших у своєму класі, з рейтингом надійності один із п’яти. Основні скарги пов’язані з електронікою, трансмісією і відшаруванням фарби. З урахуванням п’яти відгуків за два роки і високою щорічною вартістю ремонту, яка становить близько 25040 гривень, купівля вживаного Aviator є вельми ризикованим рішенням.

Recent Posts

Як уникнути перегріву АКПП і варіатора: поради експерта

В умовах сучасних доріг та інтенсивного трафіку чимало водіїв стикаються з проблемою перегріву автоматичної коробки…

18.06.2024

Водіям назвали найнадійнішу автоматичну коробку передач

Поява автоматичної трансмісії сильно спростила життя водіям автомобілів, які звикли до "механіки". Водночас коробка "автомат"…

18.06.2024

Не попадіться на гачок: як розпізнати автомобіль-потопельник під час купівлі

Факт затоплення машини у водоймі або повені нерідко намагаються приховати під час продажу, тим самим…

18.06.2024

Як і скільки потрібно їздити на машині, щоб зарядити акумулятор

Як відомо, автомобільний акумулятор постійно заряджається під час їзди від генератора. При цьому короткі поїздки…

18.06.2024

Чому двигуни сучасних авто перестали бути довговічними: назвали чотири вагомі причини

Від досвідчених автомобілістів часто можна почути, що нинішні машини вже не такі як раніше. І…

18.06.2024

Водіям назвали небезпечні оберти, до яких краще не розганяти двигун автомобіля

Двигун будь-якого автомобіля влаштований так, що він витримує навіть найсерйозніші навантаження, але не кожен мотор…

18.06.2024