Статті

Назвали ТОП-5 автомобільних двигунів, невибагливих до якості оливи

Вибір двигуна для автомобіля – це важливий аспект, який впливає на його довговічність і експлуатаційні характеристики. Одним із ключових чинників, що визначають термін служби мотора, є якість використовуваної моторної оливи. Однак існують двигуни, які виявляють неабияку толерантність до якості оливи, що особливо актуально в умовах неідеального сервісу. Експерт видання “Телеграф” виділили топ-5 таких агрегатів, які зарекомендували себе як надійні і витривалі.

Toyota 1ZR-FE (1.6 л)
Цей двигун можна зустріти під капотом Toyota Corolla і Auris. Японський агрегат 1ZR-FE славиться своєю надійністю і невибагливістю. Навіть при неідеальному обслуговуванні він продовжує функціонувати стабільно. Однак інженери Toyota настійно рекомендують дотримуватися встановленого регламенту і використовувати якісну оливу. Це не тільки продовжить термін служби двигуна, а й забезпечить його оптимальну роботу.

Renault K7M (1.6 л)
Двигун Renault K7M встановлюється на популярні моделі Logan і Sandero. Він відомий своєю простотою і витривалістю. Цей агрегат здатний стабільно працювати навіть при використанні бюджетного масла. Водночас, не варто зловживати такою практикою. Французькі інженери все ж радять дотримуватися рекомендацій щодо заміни оливи, щоб уникнути передчасного зносу.

Volkswagen EA211 (1.6 л)
Мотор VW EA211, встановлений на Polo Sedan і Skoda Rapid, також заслуговує на увагу. Атмосферна версія цього двигуна проявляє завидну невибагливість до якості масла. Німецькі виробники, зрозуміло, рекомендують використовувати мастила, що відповідають суворим стандартам, але двигун здатний витримувати певні відхилення без істотної шкоди для роботи.

Hyundai G4FC (1.6 л)
Цей двигун можна зустріти на моделях Hyundai Accent і Elantra. Південнокорейський агрегат G4FC показує хорошу толерантність до різних видів масел. Проте, експерти Hyundai попереджають, що випробування двигуна на міцність не повинні бути систематичними. Регулярне використання якісної оливи забезпечить його довговічність і ефективність.

Nissan HR16DE (1.6 л)
Двигун Nissan HR16DE, що встановлюється на Tiida і Sentra, має великий запас міцності. Він здатний функціонувати на оливі нижчої якості без помітних негативних наслідків у короткостроковій перспективі. Однак виробник наголошує на важливості дотримання рекомендацій з обслуговування, щоб уникнути можливих проблем у майбутньому.

Recent Posts

Небезпечна помилка водіїв: лікар попередив про неправильну посадку за кермом

Багато українських водіїв роблять одну й ту саму небезпечну помилку під час водіння автомобіля, яка…

20.06.2024

Названо найдешевші автомобілі ТОП-10 надійних марок

Коли справа доходить до вибору автомобіля, дві якості, які найбільше турбують покупців - це надійність…

20.06.2024

Українцям назвали 5 робочих способів знизити витрату палива в автомобілі

На тлі падіння рівня доходів і постійного зростання цін на автомобільне паливо українські водії дедалі…

20.06.2024

В Україну везуть дешеві машини зі США: назвали ТОП популярних моделей

Незважаючи на війну, в Україні, як і раніше, залишається популярним імпорт автомобілів з-за кордону. Одним…

20.06.2024

Назвали чотири типові помилки водіїв, які вбивають двигун автомобіля

Двигун є ключовим елементом і найдорожчим у ремонті елементом автомобіля. Саме тому експерти не рекомендують…

20.06.2024

Як повернути права, вилучені за ухилення від мобілізації: з’явилася інструкція

З 18 травня в Україні запрацював новий закон про посилення мобілізації, який, серед іншого, передбачає…

20.06.2024