Статті

6 випадків, коли водії можуть отримати штраф за “неправильні” номери

Багато хто забуває, але для українських автомобілістів існують вимоги щодо не тільки наявності номерних знаків у їхніх транспортних засобів, а й правильного з ними поводження. Зокрема, видання “РБК-Україна” з посиланням на коментар юриста Ігоря Тетері назвало шість випадків, коли водій в Україні може бути покараний за “неправильні” номери.

Зазначається, що сума стягнення за порушення порядку поводження з номерними знаками в нашій країні карається адміністративним штрафом у розмірі 1 190 гривень за ч.1 ст.121-3 КУпАП. Зокрема, оштрафувати водія можуть за їзду без номерів узагалі, з номером, який належить іншому авто, або не відповідає встановленим вимогам. Ще штраф можна отримати за номерний знак, який перевернутий, не освітлений, прихований повністю або частково, а також закріплений у невстановленому для цього місці.

Заборонено експлуатувати авто із забрудненими номерами або такими, на які нанесене спеціальне покриття, що перешкоджає або ускладнює їх ідентифікацію, а також вчиняти інші дії для їх приховування.

Юрист звернув увагу, що в Україні існує тенденція, пов’язана з умисним приховуванням або маскуванням номерних знаків. В інтернеті вільно продаються різні засоби, які дозволяють це зробити. У зв’язку з цим законодавці вирішили встановити таку сувору відповідальність для недобросовісних водіїв.

Recent Posts

Залишилося 5 днів: водіїв змусять використовувати обмежувачі швидкості в автомобілях

З 7 липня в країнах Європейського Союзу почнуть діяти нові правила торгівлі автомобілями, які забороняють…

02.07.2024

Поліція зупинила автомобіль: чи повинен водій вийти з машини

Зупинка автомобіля поліцією - ситуація, від якої не застрахований жоден водій. Саме тому кожен автомобіліст…

02.07.2024

Коли водіїв не оштрафують за їзду тротуарами та пішохідними доріжками

Як відомо, тротуари і пішохідні доріжки в Україні передбачені для пересування пішоходів. Проїзд ними транспорту…

02.07.2024

ТОП-10 негібридних авто з найкращою витратою пального у 2024 році

В умовах нестабільності цін на паливо, економія пального стає все більш актуальною. У зв'язку з…

01.07.2024

Не купуйте такий автомобіль: досвідчений механік застеріг водіїв від дорогої помилки

У світі вживаних автомобілів ховається безліч підводних каменів, які можуть обернутися серйозними витратами для покупця.…

01.07.2024

Назвали ТОП-10 найнадійніших повнопривідних кросоверів

Сучасний автомобільний ринок переповнений різноманітністю моделей кросоверів з повним приводом, що робить вибір ідеального авто…

01.07.2024