Статті

Якої шкоди автомобілю може завдати дощ: назвали найнебезпечніші наслідки опадів

Здавалося б, що може зробити звичайний дощ або сніг автомобілю? Адже сучасні машини створені, зокрема, в умовах негоди. Однак це не означає, що проблеми повністю виключені. Експерти назвали низку випадків, коли опади можуть призвести до серйозних несправностей транспортного засобу.

Салон і кузов
Найстрашніша проблема для кузова, викликана підвищеною вологою – це корозія. Біда, з якою боротися практично марно, якщо вчасно не попередити.

Волога в інтер’єрі
Попадання вологи в салон найчастіше призводить більше до дискомфорту, ніж до реальних проблем. Мокрі сидіння і килимки можна осушити, однак запотівання вікон при цьому через підвищену вологість може призвести до серйозних неприємностей через погіршення огляду для водія.

Ходова
Головна проблема і небезпека під час дощу для ходової – приховані ями під калюжами. Нерідко водії потрапляють у таку пастку, не маючи можливості побачити, наскільки глибока та чи інша вибоїна, вкрита водою. Якщо їхати надто швидко і потрапити в таку яму, можна пошкодити колеса і одразу кілька компонентів підвіски.

Гальма
Як відомо, мокрі гальмівні колодки працюють гірше через погане тертя. Тому після проїзду великими калюжами водіям рекомендують перевіряти гальма і просушувати їх шляхом натискання на педаль гальма кілька разів.

Гідроудар двигуна
Найгірше, що може статися з автомобілем через потрапляння вологи всередину. Таке трапляється, коли через повітряний фільтр у двигун потрапляє навіть незначна кількість води. Наслідки від такого, здавалося б, незначного явища можуть бути просто катастрофічні – руйнування деталей циліндро-поршневої групи. Як правило, вирішити проблему допомагає лише капітальний ремонт двигуна.

Лобове скло
Про запотівання ми вже згадували, але дощ може створити проблеми для лобового скла і зі зворотного боку. У разі несправності двірників і омивача сильна злива зробить поїздку надзвичайно небезпечною, оскільки водієві доведеться їхати практично наосліп.

Recent Posts

Механік закликав негайно зупинити авто, якщо бачите цей індикатор на приладовій панелі

Топовий американський автомеханік Скотті Кілмер, маючи 56-річний досвід роботи з автомобілями, назвав одну небезпечну ознаку,…

20.09.2024

Навіщо водії зі стажем натирають лобове скло автомобіля сирою картоплею

Якщо ви побачите, як автомобіліст натирає лобове скло картоплею, не варто відразу думати, що він…

20.09.2024

Правило 30 хвилин: що потрібно знати водієві про заряджання акумулятора автомобіля під час руху

Акумулятор автомобіля - один із найважливіших компонентів транспортного засобу, що потребує регулярного обслуговування. Ситуації, коли…

19.09.2024

Не робіть так: яка популярна помилка водіїв під час паркування веде до блокування АКПП

Автомобілі з автоматичною коробкою передач істотно полегшують життя сучасним водіям. Ці машини не потребують частого…

19.09.2024

Десять найгірших автомобілів в історії: помилки, які неможливо забути

Сучасні автомобілі значно просунулися в плані технологій, безпеки та надійності. Навіть найбільш невиразні моделі зазвичай…

19.09.2024

П’ять помилок водіїв, які вбивають ваш автомобіль: як уникнути непотрібних поломок

Кожен автовласник хоче, щоб його транспортний засіб прослужив якомога довше, але багато хто з нас…

19.09.2024