Categories: Статті

Що категорично не можна робити при заміні свічок запалювання в автомобілі

Така звична процедура, як заміна свічок запалювання може обернутися серйозним проблемами для двигуна і, відповідно, власника авто.

При заміні свічок запалювання важливо не допустити потрапляння піску і бруду в циліндри. Адже увесь цей абразив з часом залишить задираки на стінках кожного з циліндрів. Що, в свою чергу, призведе до втрати компресії і підвищеної витрати мастила. Щоб цього уникнути згадаємо спосіб, яким користуються досвідчені водії.

Змінюючи свічки, для початку виверніть їх наполовину, а потім очистіть свічкові колодязі рідиною для промивання карбюраторів і дросельних заслінок – такі часто продають в аерозольних балонах. Переваги засобу в тому, що ви усунете пісок, а сама рідина очистить бруд і швидко висохне. Потім сміливо викручуйте свічки, не побоюючись потрапляння сторонніх тіл в свічкові колодязі.

Буває так, що після заміни свічок з двигуном починають відбуватися дивні речі: з’являється вібрація, якої не було, а то і зовсім мотор починає «троїти». В цьому випадку дайте мотору охолонути, а потім викрутіть свічки і огляньте їх. Якщо ізолятор однієї зі свічок білий – це повинно насторожити. Справа в тому, що на ізоляторі справної свічки навіть при невеликому пробігу з’являється світло-коричневий нагар. Тому білосніжний колір ізолятора – ознака неправильної роботи запчастини. Таку свічку треба замінити. Швидше за все, вібрації після цього припиняться.

Ну а якщо помітили, що керамічна «спідниця» центрального електрода зруйнована – так само негайно змінюйте свічку на нову – перед вами бракована деталь. Але майте на увазі, що таке може статися і через детонацію двигуна, якщо регулярно економити на бензині і заливати незрозуміло що.

Самі свічки так само можуть багато розповісти про стан двигуна. Скажімо, чорний нагар на спідниці ізолятора розповість про надмірно збагачену суміші і підвищену витрату палива. Густий масляний нагар на різьбової частини – яскраве свідчення, що маслоз’ємні ковпачки зношені. У такого мотора після пуску помітний біло-сизий вихлоп і, звичайно ж, підвищена витрата оливи. Все це говорить про те, що пора відвідати сервіс, інакше двигуну загрожує серйозний ремонт.

Recent Posts

Водіям розповіли, як значно заощадити на паливі, використовуючи “правильні” шини

Зі зростанням температури літо приносить не тільки радість від сонячних днів, а й особливі вимоги…

03.05.2024

Водіям розкрили “секретну” літню функцію автомобільного брелока

Водії, які володіють автомобілями з центральним замком, можуть відкрити для себе нову функцію, яка допоможе…

03.05.2024

Механік назвав одну річ, яка має бути у кожного водія: позбавить від неприємностей

Американський автомеханік із 56-річним стажем роботи Скотті Кілмер стверджує, що простий інструмент може позбавити водіїв…

03.05.2024

Які електрокари краще купувати з річним пробігом: 8 моделей із найвищою амортизацією

Останнім часом в Україні електрокари набувають великої популярності, проте купувати ці машини з салону мало…

03.05.2024

Як вигідно купити машину з салону: названо секрети успішної угоди

Будь-яка купівля автомобіля - це важлива подія, що вимагає не тільки фінансових інвестицій, а й…

03.05.2024

Які автомобілі продаються швидше і повільніше за інші: опубліковано рейтинг

У міру того, як автомобільний ринок еволюціонує, споживачі стають дедалі зацікавленішими в уживаних автомобілях. Це…

03.05.2024