Categories: Закони

Власникам електромобілів в Україні готують «солодке життя»

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення умов для поширення і популяризації електромобілів в Україні”.

Документ пропонує до 31 грудня 2022 року звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами, пише finance.ua.

Також документ передбачає тимчасове, до 31 грудня 2022 року, звільнення від податку на додану вартість операцій з поставки послуг з перевезення пасажирів на таксі, оснащеному тільки електричним двигуном, а також надання в оренду пасажирського транспорту, оснащеного виключно електричним двигуном.

Крім того, документом пропонується до 31 грудня 2022 року звільнити від оподаткування акцизним податком операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

Законопроект пропонує зобов’язати місцеву владу обладнати на майданчиках для паркування місця для оплачуваної зарядки транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, в кількості не менше 5% від загального числа місць для паркування. Автори законопроекту – депутати Олексій Рябчин і Олена Шкрум.

Recent Posts

Як зміняться ціни на АЗС: в Україні готуються знову підвищити акцизи на пальне

Найближчим часом Верховна Рада може проголосувати за чергове підвищення акцизів на автомобільне паливо. Відповідний законопроєкт…

04.05.2024

Що робити водієві, якщо в дорозі закінчився бензин: корисні поради

Від ситуації, коли в автомобілі раптово закінчилося паливо, не застрахований жоден водій. При цьому деякі…

04.05.2024

В Україні хочуть дозволити конфіскацію автомобілів за порушення ПДР

В Україні готуються зміни до законодавства, які дадуть змогу конфісковувати транспортні засоби в автовласників за…

04.05.2024

Шість доступних альтернатив для переоцінених кросоверів і позашляховиків

Пошуки ідеального кросовера або навіть позашляховика, що поєднує в собі функціональність, надійність і доступність, можуть…

04.05.2024

Чому не варто купувати Tesla: експерти назвали чотири причини

Автомобілі американської компанії Tesla, відомої своїми інноваційними технологіями та сміливими дизайнерськими рішеннями, завжди привертали увагу…

04.05.2024

На яких машинах найдешевше їздити у 2024 році: названо ТОП-10 вигідних моделей

Багато автомобілістів під час вибору машини замислюються про її вартість, але забувають про ціну подальшого…

04.05.2024