Новини

4 поради, як водієві уникнути штрафу за непристебнутий ремінь безпеки

В Україні для водіїв і пасажирів встановлено адміністративну відповідальність за їзду з непристебнутим ременем безпеки. І хоча дорожні камери в нашій країні поки що не фіксують цих порушень з боку автомобілістів, а інспекторам для складання протоколу потрібні відеодокази, керманичам слід знати, як уникнути проблем у зв’язку з подібними ситуаціями. Експерти назвали 4 важливі поради, як не потрапити на штраф “за ремінь”.

1. Встановіть на пасок спеціальну яскраву накладку: Для того щоб уникнути штрафу за непристебнутий пасок, можна скористатися спеціальними накладками на пасок, які збільшують його видимість з дальньої дистанції та не дадуть змоги інспектору безпідставно звинуватити вас у порушенні.

2. Намагайтеся одягати світлий верхній одяг: Носити світлий одяг може допомогти поліцейським помітити, що ви пристебнуті, особливо в темний час доби або в умовах поганої видимості.

3. Пристібайте ремінь, не пропускаючи його під одягом: Правильне надягання ременя без його засовування під одяг робить його більш помітним і зручним. Це допомагає уникнути штрафу і підвищує вашу безпеку на дорозі.

4. Не поспішайте з оплатою штрафу: Якщо ви все ж таки отримали штраф за непристебнутий ремінь, не поспішайте оплачувати його. Можливо, у вас є підстави для апеляції або оскарження штрафу, особливо якщо ви вважаєте, що були пристебнуті, але поліцейський цього не помітив. Також важливо з’ясувати, чи є у патрульних фото- або відеодокази вашого “порушення”. Якщо всі звинувачення спираються лише на слова поліцейських, суд, найімовірніше, скасує ваше покарання.

Recent Posts

Експерт назвав 3 недорогих економічних і надійних автомобілі

Економічність і надійність старих автомобілів стають важливими факторами під час вибору автомобіля, особливо в умовах…

19.05.2024

Названо одну кнопку в автомобілі, яка робить кондиціонер у 10 разів ефективнішим

Мільйони водіїв втрачають можливість зробити кондиціонер у своєму автомобілі значно ефективнішим і заощадити на паливі,…

19.05.2024

Найкращі нові автомобілі 2024 року: ТОП найбільш довгоочікуваних моделей

2024 рік обіцяє бути насиченим для автомобільної промисловості з безліччю новинок, які з'являться на ринку.…

19.05.2024

Чи витрачає автомобіль більше бензину влітку: міфи і реальність

З настанням літнього сезону багато водіїв задаються питанням: чи витрачають автомобілі більше бензину влітку? Відповідь…

19.05.2024

Які дизельні автомобілі найбільш ненадійні: назвали ТОП-3 найгірших моделі

Ринок дизельних автомобілів славиться своєю економічністю та довговічністю, проте не всі моделі можуть похвалитися надійністю.…

19.05.2024

Найкращі спортивні автомобілі з пробігом: ТОП-10 моделей

Спортивний автомобіль - це покупка, заснована на чистих емоціях. Від розгону до керованості, такі автомобілі…

19.05.2024