Categories: Новини

Український автовиробник планує підкорити європейський ринок

Найбільший в Україні виробник автобусів корпорація «Еталон» у другому кварталі 2019 року планує розпочати продажі своїх міжміських автобусів на базі екологічного стандарту Євро-6 на європейському ринку. Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив президент корпорації «Еталон» Володимир Бутко.

«Ми продовжуємо працювати над нашим автобусом на базі екостандарту Євро-6. Наші плани якнайшвидше закінчити сертифікацію здійснилися в межах нашої країни. Отримання сертифіката для європейських ринків затримується, і ми очікуємо його отримати в лютому … Я думаю, що в другому кварталі 2019 року розпочнуться продажі на європейському ринку. У нас вже підписано договір з польською, чеською та словацькою компаніями. Вони декларують, що є вже перевізники, які готові закуповувати цю машину», – сказав Бутко, додавши, що вартість автобуса «Еталон» стандарту Євро-6 становить 107,5 тис. євро, тоді як автобус з такими самими характеристиками в Європі продають за 150 тис. євро. За його словами, автокорпорація в цьому році розробила і виготовила зразок 12-метрового автобуса, який планують продавати за 170 млн дол.

Бутко розповів про плани з розширення продажів і оптимізації роботи корпорації на 2019 рік.

«Ринок автобусів в Україні є. За рік завезли тисячу автобусів, що були у вжитку. Цей сегмент нам теж необхідно захоплювати, і для цього з нового року ми створимо департамент продажів. Він буде допомагати нашим торговим домам продавати транспорт і компоненти. Також ми робимо акцент на скороченні витратної частини. У нас з’явилася внутрішня структура, яка щомісяця буде відслідковувати адміністративні та транспортні аспекти з метою скорочення витрат. Також стоїть питання енергозбереження. У нас дуже багато залізних відходів. Тому ми закуповуємо обладнання, яке дозволить з відходів металобрухту виготовляти різні інструменти. Це дасть непоганий додатковий дохід», – сказав він.

За словами Бутка, в році, що минає, на Чернігівському автозаводі розпочалася робота з будівництва нового малярного комплексу.

«Цей комплекс буде робити турецька компанія. Зараз вже йде проектування», – сказав він.

При цьому президент корпорації підкреслив, що корпорація продовжує підтримувати соціальні програми.

«В Одесі у нас є дитячий садок, а в Коблевому продовжує свою роботу спортивний дитячий табір «Бригантина» на 240 місць», – сказав він.

Також Бутко зазначив, що в Україні на даний момент повністю відсутнє кредитування машинобудівної галузі, що негативно позначається на галузі. «Банки кажуть, що вони кредитують, але я б хотів подивитися на цих щасливчиків. Може, сільське господарство, однак і тільки ті, які показують мільярдні або мільйонні прибутки», – сказав він.

Recent Posts

Водіння в дощ: водіям розкрили секрети безпечної їзди

Водіння в дощову погоду несе з собою низку ризиків і загроз для водія. Щоб не…

05.05.2024

Водіям назвали 6 ефективних способів скоротити витрату палива в автомобілі

Кожен водій прагне скоротити витрати на паливо і зробити свою автомобільну подорож більш ефективною. У…

05.05.2024

Водіям розкрили лайфхак із ключами автомобіля, який рятує від спеки влітку

Багато водіїв навіть не підозрюють, що ключі їхніх автомобілів, крім основних, мають і додаткові функції.…

05.05.2024

Гроші на вітер: на якій швидкості не можна відчиняти вікна в автомобілі, щоб не витрачати даремно паливо

Існує безліч рекомендацій для водіїв щодо економії пального в автомобілі, проте мало хто знає, що…

05.05.2024

Чому під час купівлі вживаного автомобіля потрібно уникати машини на “механіці”

Багато автолюбителів відчувають ностальгію за часами, коли автомобілі з механічною коробкою передач були нормою, але…

05.05.2024

5 автомобільних брендів із найвідданішими шанувальниками

Купівля автомобіля - це не тільки придбання транспортного засобу, а й створення зв'язку з брендом.…

05.05.2024