Електричний MINI перевершив всі очікування

З конвеєра заводу марки в Оксфорді зійшов вже 11-тисячний екземпляр Mini Electric за 9 місяців з моменту старту продажів.

З моменту початку виробництва на заводі в Коулі, Оксфордшир, в листопаді минулого року було побудовано 11 тис. примірників Mini Electric. З них 3 тис. замовлень на автомобіль надійшли з однієї тільки Великобританії. Це означає, що Великобританія є другим за величиною ринком електрифікованих Mini, займаючи 19% всіх продажів гібридних підключених моделей Electric і Countryman SE. Компанія прогнозує, що третина виробництва тридверного Mini буде припадати на електрифіковані версії вже до 2021 року.

Попри те, що виробничі показники трохи відрізняються від аналогічних у Nissan Leaf, який зазвичай сходить з конвеєра в Сандерленді в кількості близько 21 тис. примірників, це хороший показник для нового продукту, випущеного до глобальної пандемії, яка викликала закриття підприємств і падіння попиту на нові машини.

Нагадаємо, що компанія MINI на початку липня представила свій перший серійний електрохетчбек, який отримав назву Cooper SE. У компанії новинку називають «першим в світі повністю електричним преміальним компактним автомобілем». Варто відзначити, що зовнішність моделі сильно нагадує концепт-кар MINI Electric Concept, показаний в 2017 році. У новинки така ж «закрита» решітка радіатора з вставками жовтого кольору, ексклюзивні алюмінієві колісні диски, а також порт для підключення зарядки справа.

Серійний MINI Cooper SE отримав електромотор від BMW i3S, який розвиває 184 к.с. потужності і 270 Нм крутного моменту. Мотор дозволяє хетчбеку прискорюватися з місця до 60 км/год за 3,9 секунди, а на розгін до 100 км/год у хетчбека йде 7,3 секунди. Максимальна швидкість примусово обмежена 150 км/год. Комплект літій-іонних акумуляторів, встановлений під підлогою автомобіля, забезпечує запас ходу в 235-270 км в залежності від модифікації. За допомогою зарядки на 11 кВт запас ходу можна заповнити до 80% за 2,5 години, а при використанні 50-кіловатної системи — всього за 35 хвилин.

Об’єм багажного відділення можна порівняти з базовими хетчбек MINI з традиційними 3- і 4-циліндровими ДВЗ, що становить 211 л і 731 л зі складеними спинками задніх сидінь.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти